SEGRE

CINE PROJECTE

Balagueró, amb el 'good doctor'

Freddie Highmore, l’actor de la popular telesèrie, serà el protagonista del nou film del lleidatà || El director es passa al thriller d’acció amb ‘Way down’

L’actor anglès Freddie Highmore, popular per ‘The good doctor’.

L’actor anglès Freddie Highmore, popular per ‘The good doctor’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor anglès Freddie Highmore, conegut per la sèrie televisiva The good doctor, serà el protagonista de Way down, la nova pel·lícula del lleidatà Jaume Balagueró, i que es rodarà entre els mesos d’abril i juliol en localitzacions de Madrid, la costa espanyola i Anglaterra, segons va informar ahir Telecinco Cinema, una de les productores de la cinta.

Amb aquest projecte, el director lleidatà deixarà el seu territori natural del cine de suspens i de terror i passarà al thriller d’acció amb una història sobre un brillant enginyer amb un pla per atracar un banc inexpugnable aprofitant l’atenció acaparada per la celebració de la final de futbol més esperada.

“Sempre he volgut embarcar-me en una història de cops, bancs i infiltracions”, assenyala Balagueró en declaracions recollides en el comunicat de Telecinco, “però aquest projecte oferia molt més: un banc inexpugnable, una història de pirates, un tresor llegendari perdut, i una gran final de futbol, tot junt i ben agitat”. Pel que fa a la participació de Highmore –que també és coproductor del film–, el cineasta afirma que va sintonitzar amb ell des del primer moment. “Compartim la mateixa visió sobre el seu personatge. Com se sol dir, parlàvem el mateix idioma. I a més en tots els sentits perquè Freddie parla un castellà impecable”, assenyala el director. Això sí, el rodatge serà en anglès. Highmore també és conegut per haver interpretat l’icònic Norman Bates a la sèrie Bates Motel.

El cineasta lleidatà compleix vint anys de pel·lícules aquest 2019 ? Jaume Balagueró (Lleida, 1968) va dirigir el 1999 el seu primer llargmetratge, Els sense nom, amb què va guanyar el premi Méliès d’Or a la millor pel·lícula fantàstica europea d’aquell any, i suposava també el seu enlairament a nivell internacional. Amb REC, el 2007, codirigida amb Paco Plaza, es va emportar el Gaudí a la millor direcció. Darkness (2002), Fràgils (2005) i Mentre dorms (2010) són altres títols de la seua trajectòria. Amb Way down, un projecte creatiu i paneuropeu amb un repartiment de diferents nacionalitats, farà el salt al thriller.

tracking