SEGRE

ART NOVES TECNOLOGIES

Emojis amb accent de Lleida

Projecte de l’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran per al Mobile World Congress || Un dels deu seleccionats de tot el món

Imatge promocional de l’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran.

Imatge promocional de l’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran.ALBERT BARQUÉ-DURAN

Creat:

Actualitzat:

L’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran estrenarà dijous al Museu Disseny Hub de Barcelona la performance Ultimate Emoji, un dels deu projectes internacionals de ciència, art i tecnologia seleccionats per al Mobile World Congress 2019, que se celebra aquest mes a la capital catalana. Barqué-Duran va explicar a SEGRE que “em fa molta il·lusió estar entre els deu projectes seleccionats de tot el món i poder estrenar-lo així a casa, a Catalunya”.

La base de l’espectacle és una escultura de gran mida en forma d’emoji o emoticona (d’un metre i mig de diàmetre aproximadament), que ha generat a partir de les dades de percepcions i emocions evocades per les persones de l’espai específic on es porta a terme la performance. Barqué-Duran col·labora amb la companyia d’investigació Nokia Bell Labs a Cambridge, que ha desenvolupat una tecnologia innovadora d’intel·ligència artificial capaç de captar les emocions del públic que es mou en un espai determinat.

Aquest live-show de l’artista de la capital del Pla d’Urgell consistirà a pintar l’escultura, acompanyat d’una composició musical ambiental, que es generarà a partir dels seus propis moviments utilitzant també tècniques d’intel·ligència artificial i amb una col·lecció de sons mostrejats de famosos mems digitals. Així, l’estil, el ritme i l’escala de la música dependran dels moviments de l’artista durant l’actuació.

“El projecte vol reflexionar sobre com els mems digitals –aquesta manifestació humorística, paròdica o de protesta que es difon a través de les xarxes– donen forma als nostres valors culturals actuals i la comprensió de les nostres emocions”, va comentar Barqué-Duran. Va recordar que va estrenar al Sónar els seus dos anteriors projectes d’art i ciència, en col·laboració amb el DJ i productor musical de Mollerussa Marc Marzenit (My Artificial Muse i The Zero-Gravity Band), i ara aspira també a recórrer diferents ciutats del món amb aquesta nova instal·lació.

Imatge promocional de l’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran.

Imatge promocional de l’investigador i artista de Mollerussa Albert Barqué-Duran.ALBERT BARQUÉ-DURAN

tracking