SEGRE

MÚSICA AUTOR

Torrebesses acull el Rodautors

Festival itinerant de cantautors emergents que se celebrarà del 8 al 9 de juny || Xarim Aresté, Alidé Sans i El fill del mestre, entre els artistes convidats

El lleidatà El fill del mestre, entre els artistes convidats de la nova edició del Rodautors.

El lleidatà El fill del mestre, entre els artistes convidats de la nova edició del Rodautors.JAUME BARRULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torrebesses acollirà del 8 al 9 de juny la tercera edició del festival itinerant de música d’autor Rodautors, certamen gratuït per ajudar cantautors novells a donar-se a conèixer. A més, com a novetat d’aquesta edició, cinc de les actuacions seran les dels artistes convidats Sandra Bautista, el músic de Flix Xarim Aresté, Pedro Pastor, l’aranesa Alidé Sans i el lleidatà El fill del mestre. “Es tracta d’una aposta per impulsar el festival i crear repercussió mediàtica”, va explicar Esteban Faro, cantautor barceloní i un dels organitzadors del certamen musical.

Després de les dos edicions celebrades a Penelles i Mura (Barcelona) respectivament, el festival torna a terres lleidatanes per instal·lar-se a Torrebesses, lloc que va impactar positivament els organitzadors. “Ens va fascinar el municipi, sobre tot l’encant de l’estructura a mig edificar”, va assegurar Faro en relació amb la plaça Tomàs Ballesté, espai designat per a l’escenari. A més, va confessar que “és molt difícil trobar pobles disposats a acceptar la proposta, però a Torrebesses van estar encantats. Fins i tot existeix la possibilitat d’incorporar una zona d’acampada”.

Els interessats poden inscriure’s encara al web del festival fins al pròxim dia 20 de març

El Rodautors és una iniciativa nascuda l’any 2017 d’un grup de WhatsApp de cantautors que, cansats de competir entre ells per fer-se un lloc als festivals, van decidir crear un de propi i itinerant que recorregués “pobles rurals de menys de 500 habitants i amb molt encant cultural”. D’aquesta manera, pretenen potenciar l’oferta musical de la zona i donar a conèixer els diferents paratges de Catalunya. “És una bona manera d’ajudar-nos mútuament”, va concloure Faro.

Més de 60 sol·licituds per elegir 12 cantautors novellsEl festival Rodautors va obrir a finals del mes passat el període d’inscripcions per elegir els 12 cantautors novells que completaran el cartell. Fins ara, els organitzadors han rebut més de 60 sol·licituds, a falta d’un mes d’acabar la convocatòria, que es tancarà el proper 20 de març. “Es tracta d’un èxit rotund de participació si tenim en compte que en l’edició anterior –celebrada a Mura– vam rebre un total de 72 inscripcions”, va assegurar Faro. I va afegir així mateix que “algunes d’aquestes provenen de ciutats importants de la resta de l’Estat com Madrid, València, Sevilla o Pamplona”.

tracking