SEGRE

CINE CERTAMEN

Ós d’Or per a la israeliana ‘Synonymes’

La Berlinale entrega el premi especial del jurat a la francesa ‘Gracias a Dios’ sobre el silenci de l’Església catòlica en els casos de pederàstia || Els millors actors, d’una pel·lícula xinesa

El director israelià Nadav Lapid es va emportar ahir l’Ós d’Or a la millor pel·lícula a la Berlinale.

El director israelià Nadav Lapid es va emportar ahir l’Ós d’Or a la millor pel·lícula a la Berlinale.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lículaSynonymes, dirigida per l’israelià Nadav Lapid, es va emportar ahir l’Ós d’Or de la Berlinale, festival que va donar el Gran Premi Especial del jurat a Gracias a Dios, del francès François Ozon. El jurat del festival, presidit per l’actriu francesa Juliette Binoche i amb el director xilè Sebastián Lelio entre els membres, va donar així la màxima distinció a la història d’un exsoldat israelià que deambula per París a la recerca de la seua identitat perduda. El premi especial va ser per a Ozon, que denuncia al seu film el silenci amb què l’Església catòlica prova d’ocultar els casos de pederàstia en un escàndol real que va tenir lloc a França.

El cine alemany es va veure recompensat a través dels films dels nous talents, Angela Schanelec, plata a la millor direcció per Ich war zuhause, aber (I was at home, but), mentre que Systemsprenger (System crasher), de Nora Fingscheidt, va obtenir l’Alfred Bauer, en memòria del fundador del festival. Els Óssos a la millor interpretació, masculina i femenina, van ser per a l’actor Wang Jingchun i l’actriu Yong Mei, la parella protagonista de Di jiu tian chang (So long, my son), un film dirigit per Wang Xiaoshuai, favorit de les quinieles, que recorre trenta anys de la història de la Xina i els estralls de la política de fill únic. La impactant La paranza dei bambini, basada en una novel·la de Roberto Saviano i centrada en un líder juvenil que es posa al capdavant d’una banda criminal napolitana, va obtenir el premi al millor guió. El cine llatinoamericà se’n va anar reconegut a través de la cinta argentina Blue Boy, de Manuel Abramovich, que va guanyar l’Ós de Plata millor curtmetratge. La 69a edició era l’última sota la direcció de Dieter Kosslick després de divuit anys. La Berlinale va expressar la seua profunda commoció per la mort de l’actor suís Bruno Ganz, una presència constant en aquest festival, que el 2015 va exhibir una versió restaurada d’El cielo sobre Berlín, la mítica pel·lícula de Wim Wenders (més informació a la pàgina 48).

El director israelià Nadav Lapid es va emportar ahir l’Ós d’Or a la millor pel·lícula a la Berlinale.

El director israelià Nadav Lapid es va emportar ahir l’Ós d’Or a la millor pel·lícula a la Berlinale.EFE

tracking