SEGRE

ACTIVITATS TERÀPIES

Música per a malalts d'Alzheimer amb l'Orquestra Julià Carbonell

La formació presenta a Balaguer la iniciativa Apropa Cultura

Un moment dels tallers que es van portar a terme ahir al Teatre Muncipal de Balaguer.

Un moment dels tallers que es van portar a terme ahir al Teatre Muncipal de Balaguer.OJC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Integrants de l’Orquestra Julià Carbonell (OJC) van protagonitzar ahir al Teatre Municipal de Balaguer la primera sessió d’Apropa Cultura, una iniciativa que inclou dos tallers a càrrec de la musicoterapeuta Pilar Planavila i que tenen com a objectiu atansar la música a col·lectius en situació de vulnerabilitat i a malalts d’Alzheimer.

Els tallers es basen en l’experimentació musical en comunitat a partir de diferents aspectes vitals com la mobilitat, el record, la interacció o la concentració o el plaer. L’activitat va culminar amb un concert a càrrec del Quartet Matisse de l’OJC, en el qual els assistents van poder conversar amb els intèrprets.

La iniciativa Apropa Cultura pretén fer gaudir de la música a través d’una experiència viva, facilitant la participació de persones vulnerables. Així, ofereix diferents repertoris segons les necessitats de cada grup, reforçant l’aprenentatge i l’experimentació en els grups de persones amb diversitat funcional i treballa les músiques populars per fomentar els records en el cas dels malalts d’Alzheimer. Els participants als tallers de la sessió d’ahir eren membres de l’Associació l’Estel i de la residència Sant Domènec de Balaguer, juntament amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer.

Hi ha prevista una sessió cada trimestre en cadascun dels municipis participants i la propera es farà a la Seu d’Urgell el dimecres 13 de març. Posteriorment la iniciativa arribarà a Solsona, Cervera, Juneda i Mollerussa.

tracking