SEGRE

SETMANA SANTA TEATRE

Cervera vesteix d'època l'església gòtica

Comencen els assajos de la Passió Medieval, que s’escenificarà el 6 d’abril a l’església Santa Maria || Les misses es traslladen fins llavors al temple de Sant Antoni

L’interior de l’església de Santa Maria de Cervera, ahir durant l’inici de l’adequació.

L’interior de l’església de Santa Maria de Cervera, ahir durant l’inici de l’adequació.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia gòtica de Santa Maria de Cervera va aparcar des d’ahir les simètriques formes tradicionals i va començar a empolainar-se per a la Passió Medieval, que s’escenificarà el pròxim dia 6 d’abril. La col·locació de l’escenari de 30 metres de longitud a la nau central, on discorrerà la trama argumental de l’espectacle, i la dels bancs encarats cap al centre de l’església donen una forma insòlita al temple. Del trasllat en el temps se n’ocupen els quatre artistes escenògrafs Alba Cuñé, Agnès Pla, Xavi Badia i Enric Porta, autors tots ells de gairebé tot el bestiari festiu tradicional de la Segarra i Tàrrega.

Així mateix, el canvi de mobiliari obliga al trasllat temporal de les misses, que se celebraran a l’església de Sant Antoni, situada al carrer General Güell. Aquest temple, durant les pròximes setmanes recuperarà el seu Crist medieval patró de la ciutat, que està millorant el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat. Val a assenyalar que una rèplica d’aquest Crist, obra d’Alba Cuñé, és la que s’utilitza també per culminar l’últim quadre d’aquesta versió medieval de la passió. Segons l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, la Passió Medieval és unes de les “perles” de la capitalitat de la cultura catalana. Així doncs, continua Royes, és amb 540 anys l’escenificació de la passió més antiga d’Europa i aconseguir que es materialitzés va costar cinc anys d’investigació a càrrec d’un grup d’artistes liderat per Pep Oriol, Alba Cuñé i el músic Xesco Grau.

A diferència de les obres tradicionals, l’escenari situat al centre del temple mostrarà en un dels extrems el cel i a l’altre l’infern.

tracking