SEGRE

CULTURA

Diàleg entre un pianista i un sommelier al Festival de Pasqua de Cervera

Diversos concerts omplen aquest dissabte espais de la ciutat

Diàleg entre un pianista i un sommelier al Festival de Pasqua de Cervera

Diàleg entre un pianista i un sommelier al Festival de Pasqua de Cervera##JORDI ##PRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Festival de Pasqua de Cervera ha viscut avui propostes de proximitat en espais singulars. Aquest matí ha estat el torn de la guitarrista de Guissona Maria Ribera amb el concert ‘Catalans i universals: Emili Pujol’. Aquesta jove promesa, doctora en Història de l’Art i especialista en Emili Pujol, ha ofert a la Casa Dalmases un recital en solitari en dues sessions: a les 11.30 i a les 13.00 h.

Maria Ribera ha ofert un concert comentat, volgudament pedagògic, atès que el públic no solament hi ha pogut descobrir i escoltar les peces musicals d’Emili Pujol, a qui Cervera ret homenatge anualment amb la celebració de la seva reconeguda càtedra internacional, sinó també secrets i anècdotes curioses de la vida i obra de l’homenatjat. Ribera es va formar en un entorn guitarrístic en què va coincidir amb deixebles del músic de la Granadella, d’entre els quals destaca el mestre italià Armando Marrosu. 

A la tarda l’escenari del concert de proximitat ha estat el Celler dels Encants del Llibre (que ja es va incorporar com a seu del festival en edicions passades), amb el duet format per Cecilia Reguero (flauta travessera) i Tais Costa Ruera (violoncel) amb dos passis, a les 17.30 i a les 19.00 h d’un concert inspirat en ‘Clavell al balcó’, cançó d’Enric Morera, que dóna títol a un compendi de músiques creades i/o interpretades en una època d’eclosió artística com el modernisme a Catalunya. Compositors com Claude Debussy o Manuel de Falla sonaven i influenciaven els seus contemporanis. Amb la voluntat de resseguir-ne la influència, el duet format per la flautista Cecilia Reguero i la violoncel·lista Tais Costa ofereix un repertori pensat per reflectir unes textures sonores simples i essencials. El duet ha interpretat obres de compositors com Morera, Toldrà, Narcisa Freixas, Margarida Orfila, Ruera, Blancafort i Granados, entre d’altres.  

El plat fort d’aquest dissabte és el recital a piano sol del reconegut improvisador Marco Mezquida, a les 22 hores a l’Auditori Municipal, que s’acompanya d’un diàleg amb el sommelier de Selecte Wine Store, Jordi Martínez.

Es tracta d’una atrevida producció pròpia del Festival de Pasqua de la mà del menorquí Marco Mezquida, considerat una de les aparicions més prometedores de l’escena musical. Gràcies al seu art de la improvisació, oferirà un discurs pianístic singular i únic amb música clàssica, popular, contemporània i jazz.

El pianista dialogarà amb el sommelier Jordi Martínez de Selecte Wine Store, veí de Guissona guanyador de la semifinal i representant de Catalunya i Andorra al concurs "Millor Sommelier Internacional en Cava". El nostre sommelier convidat convertirà la vetllada en una experiència sensorial única i imperdible. Durant el concert el públic podrà tastar vins del territori acompanyats d'un petit aperitiu amb productes de quilòmetre zero.

tracking