SEGRE

CINE FESTIVALS

Presència lleidatana a Canes

Xavi Font, de Bellpuig, és productor executiu de la pel·lícula ‘O que arde’, d’Oliver Laxe || Nominada a la secció Un Certain Regard

Fotograma de la pel·lícula 'O que arde', que s'estrenarà el proper octubre als cines.

Presència lleidatana a CanesX.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De Bellpuig a Canes passant per Galícia. Aquest és el periple de Xavi Font, compositor lleidatà de bandes sonores establert a Santiago de Compostel·la, que el 2016 passat va fer el salt de la música a la producció executiva amb la pel·lícula O que arde, del director gallec Oliver Laxe. El film ha estat seleccionat al Festival de Canes a la secció Un Certain Regard, dedicada a directors emergents i dotada amb 30.000 euros en premis, en la qual també competirà el nou treball del català Albert Serra, Liberté. Tancarà la presència espanyola a Canes el film de Pedro Almodóvar Dolor y gloria, encara que en una altra categoria, la selecció oficial, i competint per la Palma d’Or, màxim guardó del certamen. El Festival de Canes se celebrarà en aquesta edició del 14 al 29 de maig. Tanmateix, per a l’estrena de la pel·lícula produïda pel lleidatà, caldrà esperar una mica més, fins a l’octubre, “mes en què arribarà a les sales de cine espanyoles”, va assegurar Font.

O que arde mostra el retorn a casa d’un home acusat de piromania després de passar una temporada a la presó. “És una crítica a la nostra tendència a jutjar les persones sense motiu, per això la cinta no tracta sobre el fet per si mateix, sinó sobre l’empatia amb un suposat criminal”, va assegurar Font.

Compositor de ‘Hierro’, la nova sèrie de Movistar+ Movistar+ estrenarà el 7 de juny la seua nova sèrie Hierro, protagonitzada per Candela Peña i Darío Grandinetti i per a la qual el lleidatà ha compost la banda sonora al costat de la música Elba Fernández, més coneguda pel seu projecte Mordem. Hierro és un drama que segueix la investigació d’un assassinat a la inhòspita illa canària homònima, i pel qual Font i Fernández es van traslladar fins a l’arxipèlag a la recerca de “sons endèmics”. “Ha estat un procés llarg però molt bonic, en el qual hem creat la banda sonora a partir de sons típics de l’illa, com per exemple les buferas, uns forats a la roca pels quals passen les ones i emeten sons molt diferents i cridaners”, va explicar Font.

tracking