SEGRE

INSTITUCIONS MÚSICA

La lleidatana Maria Ribera, premi Sant Jordi de l'IEC

La guitarrista de Guissona guanya el guardó d’història de les arts Josep Pijoan || Per una obra sobre el mestre Emili Pujol

L’artista, en la presentació del Festival de Pasqua de Cervera.

L’artista, en la presentació del Festival de Pasqua de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guitarrista de Guissona Maria Ribera Gibal (1988) va guanyar ahir un dels premis Sant Jordi que atorga cada any l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. Ribera Gibal va ser guardonada per la secció historicoarqueològica de l’IEC amb el premi d’història de les arts Josep Pijoan, dotat amb 4.200 euros, per l’estudi titulat Emili Pujol (1886-1980), pedagog i intèrpret de la guitarra, en el context de l’estètica guitarrística de mitjans del segle XIX i primer meitat del segle XX a Catalunya.

Ribera Gibal, que el mes passat va ser una de les intèrprets participants al Festival de Pasqua de Cervera, és una gran especialista en la música i la figura del mestre de la guitarra de la Granadella Emili Pujol. Precisament, Ribera Gibal es va doctorar en Història de l’Art el 2017 amb una tesi sobre la figura i obra del guitarrista lleidatà. Com a intèrpret, la jove de Guissona es va llicenciar al Conservatori Superior del Liceu en l’especialitat de guitarra clàssica i contemporània i el seu primer treball discogràfic en solitari, publicat l’any passat, es va titular explícitament Maria Ribera interpreta Emili Pujol.

L’IEC va entregar més de mig centenar de premis i bosses d’estudi en diferents àmbits, que van sumar més de 142.000 euros.

tracking