SEGRE

La Generalitat es persona en el litigi per les 111 obres d'art de la Franja

El judici s’ha de celebrar els dies 16 i 17 de maig al jutjat número 1 de Barbastre

Vista exterior del Museu de Lleida

Vista exterior del Museu de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya, a través del departament de Cultura, s’ha personat en el judici civil per decidir la propietat de les 111 obres d’art de la Franja que són al Museu de Lleida i que reclama el bisbat de Barbastre-Montsó. El judici s’ha de celebrar els dies 16 i 17 de maig al jutjat número 1 de Barbastre.

Segons la Generalitat, la decisió de personar-se en el litigi respon a "l’obligació de preservar les seves competències en matèria de patrimoni cultural, que inclouen la protecció d’aquestes peces i la integritat de la col·lecció, atès que els béns afectats estan dipositats al Museu de Lleida". De fet, la Generalitat ja ha estat present en les actuacions prèvies del procés, perquè forma part del Consorci del Museu, conjuntament amb l’Ajuntament i la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià, però en el moment d’iniciar-se el judici, el departament de Cultura ha fet un pas més i ha demanat que se la consideri part demandada, juntament amb el Bisbat de Lleida.

El bisbat de Barbastre-Montsó va presentar una demanda contra el Consorci del Museu de Lleida i la diòcesi de Lleida per demanar l'entrega a l'Aragó de les 111 obres d’art originàries de parròquies de la Franja.

Es tracta d'un llarg litigi que es va gestar arran de la segregació de parròquies aragoneses del bisbat de Lleida i que va arrancar amb un decret del nunci papal el juny del 1998, fa gairebé vint anys, i que ara arriba a la justícia civil.

tracking