SEGRE

ART TRASLLATS

CaixaBank dóna un vitral de la Mare de Déu del Claustre que decorava l'oficina d'una sucursal

S’instal·larà a la sagristia del temple

Besora (centre), davant el vitrall amb responsables de CaixaBank.

Besora (centre), davant el vitrall amb responsables de CaixaBank.MN. JOSEP M. BESORA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de gairebé seixanta anys decorant l’oficina del director d’una sucursal de La Caixa a Solsona, un vitrall de la patrona de la ciutat ha estat llegat a la Confraria de la Mare de Déu del Claustre. El motiu: el recent canvi d’ubicació de la delegació bancària del carrer Llobera número 31 a l’avinguda del Pont. “Jo mateix vaig anar a preguntar si s’emportarien l’obra a les noves oficines i, després de descartar-ne el trasllat per motius tècnics, esa va cedir a la nostra confraria”, va explicar ahir a SEGRE el president de la Confraria del Claustre, el sacerdot Josep Maria Besora.

El vitrall mostra una representació de l’escultura romànica tallada en pedra de la Mare de Déu del Claustre, ubicada en una de les capelles de la catedral de la capital del Solsonès, lloc on s’instal·larà així mateix l’obra “després d’adaptar la seua forma rectangular a la del finestral de la sagristia”. Per fer-ho, s’haurà de “reformar lleugerament” l’obra per incorporar-li un acoblament en forma d’arc a la part superior. Així mateix, quan ocupi definitivament el seu lloc a la capella, “s’instal·larà llum artificial a la part interior del finestral perquè en condicions de poca llum continuï il·luminant l’estança a través del vitrall”, va subratllar Besora, que va afegir que “encara estem tramitant l’actuació però quan estigui acabada fins i tot es podrà obrir com si es tractés d’una finestra convencional”.

Es desconeix l’autoria de l’obra, que data dels anys 60, tot i que es creu que podria ser un encàrrec

La cessió es va fer efectiva el dia 26 d’abril després de la firma del document entre Besora i el director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank al Bages-Solsona, Albert Requena.

Per ara, es desconeix l’autoria de l’obra, que data de la dècada dels anys 60 i té unes mesures de 176 x 116 centímetres, malgrat que es creu que podria ser un encàrrec del primer director de la sucursal bancària a la ciutat, Andreu Soldevila.

tracking