SEGRE

Prop de 5.000 veus i músics de tota Catalunya a Cervera

En el 25è aniversari de la Trobada de Corals de Secundària

Prop de 5.000 veus i músics de tota Catalunya a Cervera

Prop de 5.000 veus i músics de tota Catalunya a CerveraX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 4.600 cantants d’un centenar d’instituts de Catalunya i més de 200 joves músics de 5 orquestres catalanes, dos d’elles de Cervera i una de Lleida, van protagonitzar aquest dijous la Trobada de Corals de Secundària de Catalunya a la Cervera Capital de la Cultura Catalana concentrant en aquest esdeveniment totes les trobades anuals dels grups corals. L’acte va tenir lloc en el 25è aniversari d’aquesta trobada creada per Constantí Sotelo, que va presidir la jornada dirigint el “Cant de la Trobada de Corals” compost per ell mateix.

El concert es va dur a terme en dos tandes a les 10 i a les 13h. Així, les 2.000 localitats del Gran Teatre no van permetre donar cabuda a una actuació única. Els cantants van estar acompanyats per l’Orquestra Andreví de Cervera, l’Orquestra de Lleida, l’Orquestra Juvenil del Conservatori de Cervera, l’Orquestra de Vilaseca i Orquestra Oriol Martorell de Barcelona. Quant al repertori es va interpretar un tema de Txarango, “Quan tot l’enlaira”, la peça de Michael Jackson “Heal de world”, el “Cant de la Trobada” dirigit pel seu creador, la sardana de Juli Garreta “Juny” i el Cant dels Segadors.

La trobada va obligar a tallar el trànsit al centre històric i comercial de la capital de la Segarra per donar cabuda al volum de visitants. Mentre un dels grups feia el concert en el Gran Teatre, l’altre grup assajava les veus a la plaça Pius XII i a la plaça Universitat.

Aquesta trobada té per objectiu promoure l’interès per la música i la divulgació del cant coral entre els més joves. A més, és un reconeixement públic a la tasca del professorat de música del país i alhora permet difondre la feina dels especialistes de música amb l’alumnat d’aquesta etapa educativa.

tracking