SEGRE

ART COMMEMORACIONS

Els equipaments lleidatans, a punt per a la XII Nit dels Museus

Amb diverses propostes especials sota el lema ‘Els museus com a eixos culturals’

Representants dels museus lleidatans, ahir al Morera.

Representants dels museus lleidatans, ahir al Morera.M. MORERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida se sumarà demà a la dotzena edició de la Nit dels Museus sota el lema Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició. Els onze equipaments participants obriran les portes fins a mitjanit i sumaran a les seues exposicions multitud de propostes especials amb què commemorar l’efemèride. La iniciativa va nàixer el 2005 a França per incentivar la visita a aquest tipus d’institucions i ja compta, a nivell europeu, amb la participació de més de 3.000 museus.

A Lleida, el Museu Morera acollirà una creació de l’artista Xavi Bové. Cançons visuals és una instal·lació interactiva en la qual els visitants hauran de pintar amb els moviments del seu cos sense cap pinzell pel mig. Al finalitzar, podran emportar-se la seua obra a casa. El Museu de Lleida ha organitzat una visita dinamitzada sota un punt de vista sarraí amb el títol Memòries d’una morisca lleidatana. Així mateix, l’Esbart Dansaire Sícoris representarà La Moixiganga de Lleida. Per la seua part, CaixaForum Lleida oferirà visites comentades nocturnes a l’exposició Cinema i emocions i dos activitats relacionades amb la ciència aprofitant que el 2019 és l’Any de la Taula Periòdica. La Panera acollirà una lectura dramatitzada de l’obra d’Ella Littwitz Converses al voltant d’un elefant, a càrrec de l’Aula de Teatre de Lleida. Així mateix, la Seu Vella estrenarà in situ el vídeo de la candidatura del monument a patrimoni per la Unesco. El Museu de l’Aigua acollirà la representació de l’obra Tot va bé si acaba bé a

Va nàixer a França per promoure les visites als museus i hi participen més de 3.000 equipaments

l Campament de la Canadenca, adaptació d’una dramatúrgia de Shakespeare. Per la seua part, el Museu del Clima i la Ciència acollirà un taller a càrrec de Josep Mallol, president de la Societat Astronòmica de Lleida. El Castell dels Templers organitzarà una visita nocturna que inclourà una copa de cava i una galeta dels templers. Així mateix, el Dipòsit del Pla de l’Aigua i el Museu de l’Automoció també obriran les portes al públic.

tracking