SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES GALA

'La ternura' guanya el Premi Max en la nit de Concha Velasco

L’actriu val·lisoletana rep el guardó a tota una carrera

Concha Velasco, que al novembre complirà 80 anys, va ser la gran estrella de la gala dels Max.

Concha Velasco, que al novembre complirà 80 anys, va ser la gran estrella de la gala dels Max.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obra La ternura, de Teatro La Ciudad i Teatro de la Abadía, va guanyar ahir el Premi Max de les Arts Escèniques al millor espectacle de teatre durant la gala celebrada ahir a la nit a Valladolid, en què Concha Velasco va rebre el Max d’Honor a tota una trajectòria. Quatre muntatges van empatar a dos guardons: A.K.A.(millor autor revelació per a Daniel J. Meyer i millor actor protagonista per a Albert Salazar); Temps salvatge, del Teatre Nacional de Catalunya (millor direcció d’escena per a Xavier Albertí i millor autoria teatral per a Josep Maria Miró); Iphigenia en Vallecas (millor actriu protagonista per a María Hervás i millor espectacle revelació); i Grito pelao (millor composició musical a càrrec de Sílvia Pérez Cruz i millor espectacle de dansa).

Concha Velasco (1939) va rebre “després de molts anys” un premi Max, el d’Honor, per una vida dedicada al teatre. L’actriu va sortir a l’escenari amb el públic dret aplaudint en una llarga ovació i amb un vídeo amb moments de la seua vida comentats pel seu amic José Sacristán.

La popular actriu val·lisoletana va voler recordar en el seu agraïment santa Teresa de Jesús, a la qual va interpretar: “Que res et torbi, res t’espanti, tot passa”, va recitar. Velasco va subratllar que no podia dir que era un premi que no s’esperés: “Ho sabia i no és un premi més, sinó un Max.” “M’ha costat molts anys que em donéssiu aquest premi, no sé per què, segurament perquè no me’l mereixia”, va fer broma.

tracking