SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

De Lleida al principal festival teatral de carrer de Portugal

Les companyies El Sidral i Efímer de Tàrrega, aquest cap de setmana a l’Imaginarius || A Santa Maria da Feira, prop de Porto

El Sidral, amb el caragol gegant protagonista de l’obra ‘Heliko’.

El Sidral, amb el caragol gegant protagonista de l’obra ‘Heliko’.EL SIDRAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival de teatre de carrer més important de Portugal, l’Imaginarius, del qual se celebrarà la dinovena edició des d’avui i fins dissabte, comptarà a la programació oficial amb la participació de dos companyies lleidatanes: El Sidral de Lleida i Efímer de Tàrrega. El certamen té lloc a Santa Maria da Feira, al sud de Porto, un municipi amb un nombre d’habitants semblant al de Lleida, en què que durant els tres dies del festival es viu i es respira teatre pels carrers i places. La companyia lleidatana El Sidral oferirà quatre sessions, dos demà divendres i dos més dissabte, del seu nou espectacle itinerant Heliko, protagonitzat per una família que arriba a la ciutat amb la casa a sobre, transportada pel seu caragol gegant, buscant un lloc on quedar-se. Els quatre membres de la família s’hauran de posar d’acord sobre què han de fer: quedar-se o seguir? El Sidral va estrenar aquest muntatge a l’última edició de la Fira de Titelles de Lleida, a començaments de maig. Fundada el 1986, la veterana companyia de Lleida és coneguda pels espectacles familiars, d’animació i itinerants de carrer i al llarg de la seua trajectòria ha participat en festivals per tot Espanya.

Per la seua banda, la companyia de Tàrrega Efímer plantarà a l’Imaginarius portuguès també demà i dissabte la singular instal·lació La gran tempesta, una espectacular cúpula transparent de vuit metres de diàmetre a la base, dins de la qual el públic pot experimentar la sensació de ser enmig d’una tempesta, amb quilos i quilos de confeti volant pels aires impulsats per grans turbines en un muntatge amb un xou de llums i música. Com que la cúpula és transparent, l’espectacle és doble, ja que des de fora el públic pot veure a l’interior persones de totes les edats jugant amb el confeti com si fos neu.

El Sidral presenta el nou muntatge de carrer ‘Heliko’ i Efímer, la instal·lació ‘La gran tempesta’

La companyia Efímer compta amb una àmplia trajectòria d’espectacles des del 2008, encara que a finals de l’any passat ja es va encarregar de la producció i disseny de l’espectacle inaugural del nou edifici del Museu de Lleida.

tracking