SEGRE

CINE FESTIVALPALMA D?ORMILLOR ACTORMILLOR ACTRIUGRAN PREMI DEL JURATPREMI DEL JURATMILLOR DIRECCIÓ

Banderas, el millor actor a Canes

El malagueny dedica el premi al festival francès al director de ‘Dolor y gloria’, Pedro Almodóvar || El cineasta sud-coreà Bong Joon-Ho s’emporta la Palma d’Or amb la comèdia ‘Parasite’

Antonio Banderas va rebre entre grans aplaudiments el premi al millor actor per ‘Dolor y gloria’.

Antonio Banderas va rebre entre grans aplaudiments el premi al millor actor per ‘Dolor y gloria’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sud-coreà Bong Joon-Ho, amb Parasite, va fer bons els pronòstics i es va endur ahir la Palma d’Or del Festival de Canes en una edició que va premiar el treball d’Antonio Banderas a la pel·lícula Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar. Bong va destacar que dirigir Parasite, una comèdia que esdevé tragèdia, va ser una “aventura molt particular”, que no podria haver realitzat sense els actors. El premi al sud-coreà va ser per unanimitat, com va precisar el president del jurat, Alejandro González Iñárritu, que va assenyalar que “en els temps en què estem, en què la democràcia es perd, aquesta decisió ha estat totalment democràtica, l’hem pres junts i ha estat totalment unànime”. Banderas va rebre amb grans aplaudiments el premi al millor actor, guardó que va dedicar a Almodóvar. “El respecto, l’admiro, l’estimo, és el meu mentor, m’ha donat tant a la vida que no tinc més remei que dedicar-li aquest premi”, va dir Banderas, que va ressaltar que en la feina d’actor hi ha molt dolor i la glòria de nits com la d’ahir. El segon guardó en importància del festival, el Gran Premi del Jurat, va ser per a Atlantique, l’òpera prima de la senegalesa Mati Diop, la primera dona negra que competeix a la secció oficial de Canes. Els germans belgues Jean-Pierre i Luc Dardenne van ser distingits amb la millor direcció per Le jeune Ahmed, “una oda a la vida, a la diferència i a l’obertura a l’estranger”.

El film d’Oliver Laxe mostra la tornada a casa d’un home acusat de piromania després de passar una temporada a la presó. En aquesta mateixa secció del festival, el cineasta Albert Serra va ser distingit amb el premi especial del jurat per Liberté.

Premiat ‘O que arde’, amb el lleidatà Xavi Font de productor executiu El palmarès del Festival de Canes també va tenir accent lleidatà a la principal secció paral·lela, Un Certain Regard, amb el premi del jurat per a la pel·lícula gallega O que arde, d’Oliver Laxe, amb producció executiva a càrrec del lleidatà Xavi Font. Es tracta del debut en aquesta funció d’aquest músic i compositor nascut a Bellpuig el 1972 i establert des de fa uns anys a Santiago de Compostel·la. Font va ser nominat el febrer passat als premis Goya per la banda sonora de La sombra de la ley.

Antonio Banderas va rebre entre grans aplaudiments el premi al millor actor per ‘Dolor y gloria’.

Antonio Banderas va rebre entre grans aplaudiments el premi al millor actor per ‘Dolor y gloria’.EFE

tracking