SEGRE

ART CONVENIS

La UdL analitza una pintura d'un deixeble de Da Vinci

Propietat del museu madrileny Lázaro Galdiano || Després de signar un acord de col·laboració entre el CAEM i la pinacoteca

‘Salvador adolescent’ és l’obra més emblemàtica del museu.

‘Salvador adolescent’ és l’obra més emblemàtica del museu.LÁZARO GALDIANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Art d’Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida (UdL) ha posat la seua tecnologia al capdavant de l’estudi de Salvador adolescent, una pintura a l’oli atribuïda al deixeble milanès més virtuós de Leonardo da Vinci, Giovanni Antonio Boltraffio. A través d’avançades tècniques d’anàlisi com la fotografia multibanda i multiespectral, experts del CAEM analitzen l’obra, propietat del museu madrileny Lázaro Galdiano, per aclarir la relació del seu autor amb el multidisciplinari artista florentí. L’operació forma part d’un recent conveni de col·laboració entre els experts de la UdL i l’equipament madrileny per a l’estudi d’aquesta i altres peces artístiques de la col·lecció de la pinacoteca.

Salvador adolescent és l’obra més emblemàtica del museu, un oli sobre tela que data de finals del segle XV, en ple Renaixement. Tanmateix, els interrogants sobre la seua autoria sempre han acompanyat la peça, que suposadament va ser un disseny original del geni renaixentista executat pel seu deixeble Boltraffio. De fet, l’obra representa el bust d’un jove Jesucrist d’uns 12 anys els ulls del qual presenten certa semblança amb La Gioconda de Leonardo. Malgrat els indicis, caldrà esperar fins al 2020 per conèixer els resultats de l’estudi.

El Lázaro Galdiano és un museu madrileny privat que exhibeix un total de 9.400 obres d’art de de diverses disciplines, la pinacoteca del qual allotja peces de reconeguts artistes com Goya, el Bosch, Velázquez i El Greco, entre d’altres.

tracking