SEGRE

LITERATURA

L’escriptora d'Els Jocs de la Fam' anuncia una preqüela per al 2020

L'escriptora d'Els Jocs de la Fam' anuncia una preqüela per al 2020

L'escriptora d'Els Jocs de la Fam' anuncia una preqüela per al 2020EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptora nord-americana Suzanne Collins ha anunciat aquest dilluns la publicació d’una preqüela de la famosa saga "The Hunger Games" (Els Jocs de la Fam), que veurà la llum el 19 de maig de 2020 i que comptarà la història del fictici Panem, 64 anys abans del narrat en la trilogia original.

L’obra, anomenada provisionalment "Novel·la de Panem sense títol", serà editada per Scholastic, i inclourà el període immediatament posterior als "Dies Foscos", una rebel·lió al país que va portar a l’establiment de la societat descrita a les novel·les distòpiques.

"Els Jocs de la Fam" explica la història de Katniss Everdeen, una adolescent que es veu obligada a participar en una competició a vida o mort amb un grup de joves seleccionats a l’atzar, tot retransmès en directe a través de la televisió.

"Amb aquest llibre vaig voler explorar l’estat de naturalesa: qui som i què creiem necessitar per a la nostra supervivència", explica Collins en un comunicat remès per Scholastic.

"El període de reconstrucció de deu anys després de la guerra, al que ens referim com 'els Dies Foscos’, durant els quals Panem s’esforça per tornar a posar-se dret, suposa un terreny fèrtil perquè els protagonistes s’enfrontin a aquestes preguntes i, per tant, defineixin la seua visió de la humanitat", explica l’autora.

Per a la presidenta d'Scholastic, Ellie Berger, és una alegria "presentar als seguidors devots de la sèrie i a un públic nou una nova perspectiva d’aquest clàssic modern".

"The Hunger Games" va debutar el 2008, seguit de "Catching Fire" (En flames, 2009) i "Mockingjay" (Sinsajo, 2010), els quals han venut en total més de 100 milions de còpies en 54 idiomes diferents.

L’estrena el 2012 de l’adaptació cinematogràfica, amb l’actriu Jennifer Lawrence com a protagonista, va suposar l’arrencada a quatre pel·lícules -el tercer volum es va dividir en dos- que van recaptar prop de 3000 milions de dòlars (2670 milions d’euros) a tot el món.

El vicepresident de Lionsgate, la productora dels films, va deixar caure en declaracions recollides per mitjans locals la possibilitat que aquesta preqüela també sigui portada al cinema: "Ens hem comunicat amb Suzanne durant el procés d’escriptura del llibre i estem entusiasmats amb continuar treballant amb ella a la pel·lícula".

tracking