SEGRE

CERTAMEN ART GRÀFIC

Humoràlia 'Dones en moviment' creix i rep 342 obres d'artistes

La mostra itinerant començarà a l’octubre

El jurat del certamen, durant la selecció d’obres de l’exposició ‘Dones en moviment’.

El jurat del certamen, durant la selecció d’obres de l’exposició ‘Dones en moviment’.COORDINADORA ONGD I AMS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mostra biennal d’humor gràfic de Lleida Humoràlia ha rebut en aquesta cinquena edició 342 obres d’artistes de 37 països, xifra que representa un creixement respecte a l’última edició del certamen (2017), en el qual van participar 337 creacions, en aquell moment amb la temàtica de les migracions forçades.

La comissió de selecció d’obres, formada per un jurat d’especialistes qualificats en la solidaritat, l’humor gràfic i també en feminisme, va escollir divendres passat les cinquanta obres de Dones en moviment que integraran l’exposició itinerant d’Humoràlia i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida que començarà el pròxim mes d’octubre. Concretament el jurat l’integren una representant de l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida i dos més de la Comissió Educació de l’Associació Unesco Lleida i de l’Associació Humoràlia.

La mostra té com a objectiu sensibilitzar la societat sobre els drets de les dones

La mostra té com a objectiu sensibilitzar la societat per donar a conèixer les desigualtats que produeixen discriminacions i remarcar la importància del tractat internacional dels Drets de les Dones recollits en la Convenció sobre l’Eliminació de tota forma de Discriminació contra la Dona (Cedaw, en anglès). A través de l’art gràfic i l’humor es vol denunciar i remarcar el compromís cívic per contribuir a la reflexió, en aquest cas sobre les causes que provoquen les discriminacions cap a les dones i l’empoderament i sororitat que sorgeixen com a resposta. Des de l’organització del certamen destaquen una xifra per a la reflexió, i és que de les 125 persones que hi han presentat creacions, tan sols 26 són dones, cosa que significa que per cada una que participa en el certamen, hi ha quatre homes.

tracking