SEGRE

CERTAMEN TRADICIONS

Arranca a la Seu el Festival de Música Antiga dels Pirineus

Quim Torra inaugura un certamen que “uneix” tota la muntanya

Els integrants de l’Ensemble Flandriae-Pyrenaei durant el concert inaugural.

Els integrants de l’Ensemble Flandriae-Pyrenaei durant el concert inaugural.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) va arrancar ahir a la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell amb un concert de producció pròpia en el qual es van combinar peces d’estil barroc de compositors de Flandes i de Catalunya, interpretades per músics dels dos territoris. El repertori va incloure obres de Valls, Rabassa, Pierre Van Maldere, Henricus-Jacobus de Croes, Francesc Manalt i Josep-Hector Fiocco.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va ser l’encarregat d’inaugurar un certamen que aquest any ha programat més de mig centenar de concerts en 36 municipis repartits per les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, i sobre el qual va dir que “uneix a tots els Pirineus”. En el cas d’aquest primer espectacle, que es repetirà dissabte a Puigcerdà i diumenge a Pesillà de la Ribera (Rosselló), va ser seguit per prop de 200 persones. El projecte, ideat durant l’última edició del certamen, reuneix diferents músics flamencs i catalans que formen part de diferents formacions de renom internacional. És el cas de Josep Oriol Aymat, que va destacar l’experiència que suposa el fet de tocar amb persones provinents de Flandes, territori amb el qual comparteixen, entre altres coses, el fet que conviuen dos llengües diferents.

A més del concert inaugural, Flandes serà present en una tercera part dels 53 concerts, ja que és el convidat especial d’aquest any al FeMAP.

tracking