SEGRE

TRADICIONS CORALS

La Ginesta posa música i dansa al túnel de l'A-2 de Cervera

És l’onzena edició del concert i va comptar amb 576 espectadors

L’Esbart Dansaire de Rubí va actuar amb la coral Ginesta i Contrapunto Vocale.

L’Esbart Dansaire de Rubí va actuar amb la coral Ginesta i Contrapunto Vocale.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setanta veus i un cos de dansa d’una vintena de membres van donar forma dissabte a la nit a la nova proposta de la coral Ginesta de Cervera. La música popular catalana va omplir l’interior del túnel de Vergós sota l’A-2, amb peces conegudes del repertori de la música tracional catalana. La primera cançó va ser el projecte El mirador de Vila i Casañas. Comença i acaba amb Muntanyes del Canigó, i en el disseny sonen també tonades populars com el Caragol treu banya, Pere Gallerí, Pujarem dalt del cim, Ton pare no té nas o El Virolai. Era l’entrada al concert de la mà de Josep Miquel Mindant i amb les veus de Contrapunto Vocale i la Coral Ginesta. Veu a pèl amb un fil de piano del jove artista local Marc Castellà.

A continuació entrava el cos de ball de l’Esbart Dansaire de Rubí. Ho va fer amb les danses de Frederic Mompou. Els va seguir la Dansa de Castellterçol, el Ball de Sant Ferriol i L’hereu Riera i va culminar la nit amb la Sardana de les Monges d’Enric Morera. Hora i mitja de veu, piano i dansa que va agradar als 576 espectadors que van omplir aquesta catedral de la modernitat.

Corals: Ginesta, Contrapunto Vocale. Dansa: Esbart Dansaire de Rubí. Piano: Marc Castellà. Direcció: Josep Miquel Mindan.

La Ginesta proposa en cada edició un format diferent que va des del clàssic fins a l’òpera o a la música de cantautor. Segons el director, Xavier Puig, es tracta de generar sinergies amb tot tipus situacions, músiques i espais.

tracking