SEGRE

PATRIMONI ART

Tatxo Benet cedeix al Museu de Lleida una obra gòtica de la Franja

L’any passat, Benet va exhibir les fotos de ‘Presos polítics’.

L’any passat, Benet va exhibir les fotos de ‘Presos polítics’.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari lleidatà Tatxo Benet tornarà a ser protagonista avui al Museu de Lleida. Després que el mes de març de l’any passat exhibís a la sala d’exposicions temporals amb gran èxit de públic la col·lecció fotogràfica Presos polítics a l’Espanya contemporània, tot just unes setmanes després d’adquirir-la a la fira ARCO de Madrid, on la sèrie va ser censurada, aquesta tarda presentarà al museu lleidatà una altra de les seues recents adquisicions en subhasta: el retaule gòtic de Sant Bartomeu, que procedeix de l’església de Sant Martí de Capella, a la Franja, a prop del municipi de Graus, que cedirà a la pinacoteca en dipòsit. Es tracta d’un retaule que ha romàs íntegre i que ha estat inclòs per la Generalitat al catàleg del Patrimoni Cultural de Catalunya i declarat “inexportable”.

La presentació d’aquesta obra davant dels mitjans de comunicació, a les 18.00 hores, comptarà amb l’assistència del President de la Generalitat, Quim Torra, que tornarà així al Museu de Lleida després de la celebració l’11 de desembre passat del primer aniversari del polèmic trasllat d’obres a Sixena, amb entrada inclosa de la Guàrdia Civil a l’equipament museístic.

També assistirà a la presentació la nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, entre altres autoritats. El retaule s’exhibirà al públic en un dels vestíbuls del Museu, l’Espai 0.

tracking