SEGRE

Cultura

Dos documentals inèdits sobre el Pallars encapçalen la 9ª Mostra de Cinema Etnogràfic

L’edició d’enguany del certamen tindrà lloc a Esterri d’Àneu a partir d’aquest dimecres

Dos documentals inèdits sobre el Pallars encapçalen la 9ª Mostra de Cinema Etnogràfic

Dos documentals inèdits sobre el Pallars encapçalen la 9ª Mostra de Cinema EtnogràficEcomuseo de los valles de ##Àneu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 9ª Mostra de Cinema de Cinema Etnogràfic s’estrenarà dimecres a Esterri d’Àneu amb la projecció de dos reportatges inèdits, dels anys 50 i 70 del segle XX, que tracten sobre les centrals hidroelèctriques i un campament del CEC a l’Estany Negre.

El primer, és obra de Joan Capdevila Nogués, sota el títol "Hidroelèctrica de Catalunya". En canvi, l'altre s'anomena "Campament d'Alta Muntanya a l'Estanyola de Ratera" i és presentat per Josep Camp.

El certamen, que té caràcter itinerant, tindrà lloc aquest any a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, d’Esterri, i durarà de dimecres a divendres. Durant aquests dies, a banda dels dos reportatges, s’hi podrà veure una sèrie de documentals etnogràfics del Pirineu del director Eugenio Moresma (dijous) i els curtmetratges guanyadors del festival Mostremp (divendres).

La mostra està organitzada per l’Ecomuseu de les valls d’Àneu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu, la Filmoteca de Catalunya, la Productora Pyrene PV i el Mostremp.

tracking