SEGRE

CULTURA ACTES

El 'Retaule de Sant Ermengol' recupera els vuit dies de representacions

La reducció de l’any passat i la pluja van fer que tan sols es venguessin 500 entrades

La presentació del ‘Retaule’, ahir als claustres de la Catedral.

La presentació del ‘Retaule’, ahir als claustres de la Catedral.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espectacle medieval del Retaule de Sant Ermengol de la Seu, que narra la vida del que va ser bisbe de la ciutat a començaments del segle XI, tornarà a representar-se durant vuit dies. Aquesta proposta arriba després de la prova pilot de la passada edició, en la qual el patronat va decidir reduir a cinc els dies de representació. Així, l’espectacle començarà dissabte i s’allargarà fins al dia 10. Tindran lloc cada dia a partir de les 22 hores als claustres de la catedral de Santa Maria.

El president del patronat, Jesús Galindo, va explicar que l’objectiu de recuperar la xifra de representacions habitual no és altre que incrementar l’assistència del públic. L’estiu de l’any passat les pluges en alguns dels cinc dies fixats va fer caure la xifra d’entrades venudes fins a les cinc-centes, gairebé la meitat que en anys anteriors. El director artístic, Xavier Piguillem, va destacar la incorporació d’un nou quadre, que se sumarà als deu habituals, i que es titula Les velles d’Ayguatèbia. Així mateix, Piguillem va anunciar una de les novetats tècniques més importants d’aquesta edició, que ja és la número 46, i és que “tots els actors principals i la majoria dels secundaris portaran un micròfon incorporat”, la qual cosa permetrà millorar la qualitat del so, una de les principals queixes del públic dels últims anys.

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va destacar per la seua part el “prestigi” que aporta l’obra a la ciutat, un espectacle en què participen més d’un centenar d’actors amateurs i que “en ocasions arriben a coincidir fins a tres generacions d’una mateixa família”. Les entrades poden comprar-se a la taquilla a un preu de quinze euros o de forma anticipada per tretze a través del web www.retaulesantermengol.com o a la plataforma digital Ticketea.

tracking