SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PATRIMONI

Quatre empreses opten a la restauració de la Seu Vella

Obres a la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes per 1,5 milions

La restauració de la Porta dels Apòstols se centrarà a frenar els processos de degradació de la pedra.

La restauració de la Porta dels Apòstols se centrarà a frenar els processos de degradació de la pedra.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Cultura de la Generalitat va rebre dimarts, al final de la presentació d’ofertes per a la contractació de les obres de restauració de la Seu Vella, un total de quatre propostes. La licitació compta amb un pressupost total d’1.545.411,07 euros i el termini d’execució dels treballs serà d’1 any i 8 mesos. L’actuació està dividida en tres apartats.

El primer d’aquests fa referència a la rehabilitació del campanar, el templet i els pisos de les campanes de la catedral, i compta amb un pressupost de 400.727,74 euros i una durada d’un any i set mesos. Després de la restauració de les façanes exteriors d’aquesta torre, que es va estrenar el 2013, s’actuarà al templet superior, amb els seus elements constructius i escultòrics singulars, i als pisos que allotgen les campanes.

El segon apartat és la restauració de la Porta dels Apòstols, un dels elements més emblemàtics, que compta amb un pressupost de 479.010,13 i una durada del contracte d’un any i vuit mesos. L’actuació se centrarà a frenar els processos de degradació de la pedra de la portalada i la mateixa façana, erosionada a causa de la pluja, les baixes temperatures i la vegetació.

L’última intervenció consisteix a continuar les obres de restauració de les cobertes del claustre, que han estat molt castigades per les filtracions de l’aigua de pluja, i compta amb un pressupost de 665.673,20 euros i un termini d’execució d’un any i quatre mesos.

L’obertura de pliques tindrà lloc en els propers dies i si es compleixen els terminis previstos, les obres començaran a finals d’aquest any.

Dos anys de retard pel 155

La restauració ja fa dos anys que es retarda respecte als terminis inicials ja que el projecte va quedar totalment frenat el 2017 després de la intervenció de la Generalitat per part de l’Estat en virtut de l’aplicació de l’article 155. De fet, en aquesta triple intervenció en el monument també es preveia una partida de l’Estat, que al principi havia de ser de 400.000 euros i al gener es va quedar en 200.000. Tanmateix, després de les eleccions generals del 28 d’abril i a falta de formar-se encara el nou Executiu, la subvenció del Govern està en l’aire.

tracking