SEGRE

MÚSICA POLÍTICA CULTURAL

Els festivals denuncien les traves després del cas d'Escalarre

Vedells amb maneguins ‘protestant’ als prats d’Escalarre.

Vedells amb maneguins ‘protestant’ als prats d’Escalarre.PLATAFORMA SALVEM DOCTOR MUSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Promotors Musicals (APM) ha reclamat a les administracions “més sensibilitat” amb els festivals de música “pel capital social, cultural i econòmic que aporten a les ciutats i comunitats autònomes”. Aquesta queixa se suma a la de l’Associació de Festivals de Música (FMA), que lamenta “les traves burocràtiques i administratives a què s’enfronten els organitzadors any rere any”. “La situació que han viscut Sónar [la vaga de muntadors] i Doctor Music Festival [cancel·lació del festival a Escalarre i trasllat a Montmeló], per citar només dos exemples recents, posa damunt la taula una situació d’incertesa que viuen repetidament els festivals de música a Espanya”, van recordar els promotors musicals, que insten les institucions a “crear nous marcs legals”. “El problema que identifica APM és la falta de regulació del sector de la música en viu, que ha hagut d’adaptar-se a les normatives d’altres sectors”, va lamentar Albert Salmerón, president d’APM. En aquest sentit, van recordar que aquesta situació no només afecta la gestió de llicències i permisos, sinó també qüestions com la prevenció de riscos laborals i la cessió i ús d’espais.

Aquest dijous passat, festivals com el FIB, Dcode o BBK Live demanaven mesures com eliminar la imposició de llicència per a esdeveniments consolidats, “equiparant-los a la declaració responsable habitual en la resta d’activitats econòmiques”. D’altra banda, també reclamaven la fixació de compromisos d’estabilitat plurianual entre festivals i administracions públiques o una interpretació uniforme que “trenqui les barreres de desigualtat”.

La reencarnació del Doctor Music Festival, que tenia previst celebrar-se al principi a Escalarre aquest mes de juliol passat, es va cancel·lar arran de les restriccions imposades sobre zones inundables per l’Agència Catalana del Aigua, fet que va provocar el veto de la seua celebració al Sobirà i es va traslladar Montmeló, encara que finalment no va aconseguir celebrar-se a causa de la falta de venda d’entrades.

tracking