SEGRE

TEATRE HISTÒRIA

El Retaule de Sant Ermengol il·lumina la Seu

Un centenar de veïns narren la vida del que va ser Bisbe de l’any 1010 al 1035 || L’obra ja compleix seixanta-dos anys

Una de les escenes del muntatge dedicat a sant Ermengol, bisbe de la Seu entre el 1010 i el 1035.

Una de les escenes del muntatge dedicat a sant Ermengol, bisbe de la Seu entre el 1010 i el 1035.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell de la Seu d’Urgell va recuperar ahir l’aspecte que tenia fa mil anys per donar pas a la primera de les vuit representacions que tindran lloc amb motiu del Retaule de Sant Ermengol. Un centenar de veïns hi participen com a aficionats, tots ells actors i actrius totalment amateurs, responsables de l’attrezzo i tècnics de llum i so, en l’espectacle medieval. Es tracta d’una obra estructurada en vers, plena de llum i de color, que escenifica diferents episodis de la vida, obra i miracles de sant Ermengol, bisbe de la ciutat des de l’any 1010 i fins al 1035.

La representació compleix seixanta-dos anys i ja s’ha convertit en un clàssic sobre el romànic del claustre que evoca la història comtal i eclesiàstica del territori pirinenc. Sota el comandament del director artístic, Xavier Piguillem, que per tercer any consecutiu està al càrrec de l’espectacle, el claustre es vestirà de gala cada nit a partir de les 22.00 hores i fins al pròxim dia 10 d’agost.

Mostra d’això va ser el ple d’ahir, que fa augurar que l’organització assolirà les seues expectatives, les d’incrementar la xifra d’espectadors de l’any passat, quan després de reduir el nombre de funcions a cinc en lloc de vuit i per problemes amb la meteorologia es va reduir l’assistència fins a les cinc-centes persones (davant de les nou-centes d’edicions anteriors). Des de l’organització de l’obra han fet una crida aquest any a la incorporació d’actors joves i sobretot nens.

Una de les escenes del muntatge dedicat a sant Ermengol, bisbe de la Seu entre el 1010 i el 1035.

Una de les escenes del muntatge dedicat a sant Ermengol, bisbe de la Seu entre el 1010 i el 1035.C. SANS

tracking