SEGRE

FESTIVALS MÚSICA

Bellver, epicentre de la música del Pirineu aquest cap de setmana

Avui conclou la setena edició del Festival Trama

Els alumnes de l’Escola Folk del Pirineu, durant la seua actuació a l’escenari del Cafè Trama.

Els alumnes de l’Escola Folk del Pirineu, durant la seua actuació a l’escenari del Cafè Trama.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzena de formacions procedents de Catalunya, Noruega, Occitània, el País Basc, Astúries i el País Valencià s’han reunit aquest cap de setmana i també avui dilluns a Bellver de Cerdanya, en el marc de 7è Festival Trama. D’aquesta manera, la localitat cerdana ha tornat a convertir-se en l’epicentre de la música del Pirineu i de les muntanyes d’Europa.

Una de les novetats de l’edició d’aquest any, inaugurada dissabte a la nit amb un concert de la Companyia Elèctrica Dharma, ha estat l’estrena del Cafè Trama, al pati de Ca les Monges, com a escenari d’algunes de les actuacions i també com a espai de trobada de grups i visitants.

L’objectiu del festival és atansar diverses composicions musicals que, malgrat procedir de territoris diferents, tenen en el paisatge de muntanya un nexe en comú.

El projecte musical Aiga!, nascut a Bellver de Cerdanya, a la zona coneguda com Baridà, ha estat l’encarregat d’obrir la jornada dominical del Festival Trama. Des de l’entorn natural de la Fou de Boro, han atansat al públic una combinació de violí, dansa i sons creats en plena naturalesa. Mentrestant, l’Escola Folk del Pirineu ha estat l’encarregada d’estrenar l’escenari del Cafè Trama.

El director del centre educatiu, Isidre Pelàez, ha explicat que per als estudiants és tot un “estímul”, motiu pel qual intenten motivar-los a tocar en grup i dur a terme “experiències” que vagin més enllà de les classes.

tracking