SEGRE

CINE GUARDONS

Les estrelles prenen la Mostra de Venècia

Catherine Deneuve i Juliette Binoche inauguren la 76 Mostra || La falta de directores i la presència de Polanski, condemnat per violació, enterboleix la primera jornada del certamen

El certamen va comptar amb l’astre de Hollywood Brad Pitt.

El certamen va comptar amb l’astre de Hollywood Brad Pitt.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catherine Deneuve i Juliette Binoche van ser ahir les primeres estrelles a desfilar per la catifa de la 76 edició de la Mostra de Venècia. Les dos icones del cine francès van obrir la competició amb La verité, un drama mare-filla del japonès Hirokazu Kore-eda sobre la necessitat humana de mentir-se a un mateix. Tanmateix, una de les protagonistes de la jornada inaugural va ser la presidenta del jurat, Lucrecia Martel, que va acaparar els focus a l’anunciar que no assistirà a la gala en què es projectarà l’últim treball del cineasta Roman Polanski, condemnat per violació. “No assistiré a la gala de Polanski perquè represento moltes dones que estem lluitant a l’Argentina per qüestions com aquesta, no desitjo posar-me dreta i aplaudir”, va afirmar Martel. Polanski es va declarar el 1977 culpable de tenir sexe no consentit amb una nena de tretze anys a Los Angeles i va fugir dels Estats Units per por que l’acord amb els fiscals fos anul·lat i se li imposés una llarga pena de presó.

En aquest sentit, el director del Festival de Venècia, Alberto Barbera, va apuntar que “no sóc un jutge, sóc un crític de cine. Quan veig una pel·lícula que és realment bona, no tinc cap dubte a convidar-la al festival”. A la polèmica del cineasta polonès també s’afegeixen les crítiques per l’absència de directores, ja que només n’hi ha dos −Haifaa al-Mansour i Shannon Murphy− entre un total de 21 en la carrera pel Lleó d’Or. Entre les pel·lícules que participaran s’inclou l’aventura espacial de Brad Pitt, l’aparició de Joaquin Phoenix com el Joker i un drama sobre els papers de Panamà. Pel que fa al panorama nacional, el cineasta Pedro Almodóvar rebrà avui el Lleó d’Or d’Honor en reconeixement a la trajectòria professional. Després de l’acte d’entrega, que tindrà lloc a les 14.00 hores a la sala gran del certamen, es projectarà la pel·lícula Mujeres al borde de un ataque de nervios.

Pedro Almodóvar rep avui el Lleó d’Or d’Honor en reconeixement a la trajectòria professional

La plataforma Netflix, que l’any passat va guanyar el Lleó d’Or amb Roma, torna amb diverses propostes. La més destacada és The Laundromat, on Steven Soderbergh fa el seu relat sobre l’escàndol dels papers de Panamà amb un repartiment que inclou Meryl Streep, Gary Oldman i Antonio Banderas.

El certamen va comptar amb l’astre de Hollywood Brad Pitt.

El certamen va comptar amb l’astre de Hollywood Brad Pitt.EFE

tracking