SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES INAUGURACIÓ

Tàrrega reivindica la trajectòria escènica de Llorenç Corbella

La mostra, que es va inaugurar coincidint amb FiraTàrrega, pot visitar-se fins al 13 d’octubre.

La mostra, que es va inaugurar coincidint amb FiraTàrrega, pot visitar-se fins al 13 d’octubre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escenògraf i director artístic Llorenç Corbella, natural de Vallfogona de Riucorb i establert a Tàrrega, va inaugurar ahir a la Sala Marsà de la capital de l’Urgell una exposició sobre la seua àmplia trajectòria professional de gairebé 40 anys, durant la qual ha creat escenografies per a uns 80 projectes de teatre, òpera i dansa. La mostra, ideada per Xavier García, exhibeix més d’una vintena dels seus projectes i maquetes, entre les quals una de les primeres, del 1986, per a l’òpera Pagliacci al Teatro de la Zarzuela de Madrid, i que cinc anys després va arribar al Liceu de Barcelona. Corbella, que va ser director artístic de FiraTàrrega en dos etapes, els anys 1984 i 1985 i posteriorment entre 2003 i 2006, va destacar que amb aquesta exposició pretén reivindicar la figura de l’escenògraf i donar-ne a conèixer les funcions alhora que posa en relleu la tasca dels il·luminadors, “que s’encarreguen de pintar l’escenografia”.

Corbella, al capdavant de la programació teatral pública de Lleida des de fa dos anys, va informar que ha estat ratificat pel nou govern municipal i que a mitjans de setembre presentarà el cartell d’obres de la nova temporada. Al llarg de la seua carrera, Corbella ha treballat amb reconeguts directors com Calixto Bieito, Joan Ollé, Xavier Albertí, Mario Gas o Àngels Margarit. Els seus muntatges s’han vist en teatres de tot Espanya i també a Montecarlo, Tòquio i Lisboa, així com en nombrosos festivals. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va destacar que és una exposició “necessària” per “reivindicar la trajectòria d’aquest professional”.

Les entrades venudes ja sumen un 74,4 per cent

FiraTàrrega va obrir dilluns a la tarda les taquilles a l’Espai MerCAT, a la plaça de les Nacions. Ahir ja s’havien esgotat les entrades de totes les funcions de 7 dels 20 espectacles de pagament del programa, entre els quals Así bailan las putas, de Sixto Paz; Bye Bye, Confetti, dels lleidatans La Baldufa; i La llista, de Quim Bigas, cosa que representa un 74,4% d’ocupació, set punts més que el 2018.

tracking