SEGRE

CULTURA

Arrenca el festival d’avantguarda i art visual Nit Sonora

El tastet musical a la terrassa del Blasi ha obert aquest dissabte al matí una jornada que tindrà el plat fort aquesta nit al Cafè del Teatre i el Club Casablanca

Arrenca el festival d'avantguarda i art visual Nit Sonora

Arrenca el festival d'avantguarda i art visual Nit SonoraITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naio Decler, integrant d’AM+, ha estat l’encarregada d’obrir aquest dissabte al matí el festival Nit Sonora, amb una actuació musical a la terrassa del Bar Blasi que ha permès gaudir del millor deep house del moment.

La Nit Sonora és un festival de música d’avantguarda i art visual que se celebra a Lleida al setembre amb l’objectiu de donar a conèixer artistes emergents en aquestes disciplines i apropar la música electrònica i l’art multimèdia a la ciutadania.

Està organitzat per l’associació Juvenil AM+, amb la col·laboració del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.L’actuació de Naio Decler ha estat la primera d’una jornada que tindrà el plat fort al Teatre de l’Escorxador amb el duet de Barcelona Aurehl, que presentaran a Lleida el seu pop electrònic.

Seguidament, dos membres d’AM+, Lluís Ribalta i Air Un, s’estrenaran junts en format live sota el nom d’Eleene. Es tracta d’ electrònica amb sintetitzadors i caixes de ritmes que mostren la seva manera d’entendre la música electrònica allunyada de la pista de ball.

Aquesta sessió al Cafè del Teatre comptarà també amb la participació de DJ Monka, amb produccions musicals properes al drum’n’bass i al dubstep o bootlegs. També amb l’actuació de Clase Sencilla, que és l’àlies com a dj del barceloní Paulino Campos. Paulino està connectat a la música electrònica a través de tots els seus significats i derivats. És dj, productor, ha estat al davant de diferents segells, organitzador d’esdeveniments i treballa a la prestigiosa escola i botiga Microfusa de Barcelona.

Un altre membre d’AM+, Nito, oferirà una sessió d’electrònica diferent de la que té acostumat al seu públic. Sense deixar de banda els tocs melòdics que més el caracteritzen, aquest cop s’allunyarà una mica de la línia progressive-house i techno per una sessió marcada per l’electro i fins i tot l’indie més electrònic.

L’últim dels artistes convidats és el francès Lee Jo Life. Va començar la seva carrera com a disk-jockey amb l’àlies Elio Krass al mateix temps que va fundar el prestigiós segell Mikrozoo. No solament destaca com a dj, sinó que és la persona que està al davant de grans noms d’esdeveniments electrònics a escala mundial com les festes Brunch de Barcelona, o el ja consolidat festival DGTL.

Paral·lelament, a les 00 h, al Club Casablanca, obrirà la nit el segell lleidatà Katastrophic Records, fundat l’any 2009 i que inclou diferents tipus de música electrònica, des del techno fins a l’hardtek. Katastrophic Records a poc a poc es va fent un nom i vol ser un segell de referència.

Els dj’s que punxaran són Polix, Kiwee i Sauce. A partir de les 3 de la matinada, alguns dels artistes de la Nit Sonora s’hi afegiran, entre ells Air Un, Lee Jo Life i Lluis Ribalta.

Les actuacions estan complementades amb l’art visual a càrrec de Lluís Greoles. 

tracking