SEGRE

LLIBRES CONCURS

Aparador de premi de la llibreria El Genet Blau de Lleida

La Setmana del Llibre en Català li distingeix l’originalitat i la creativitat

La llibretera d’El Genet Blau, Marina Guillén, al costat de l’aparador distingit per la Setmana del Llibre.

La llibretera d’El Genet Blau, Marina Guillén, al costat de l’aparador distingit per la Setmana del Llibre.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

L’aparador de la llibreria El Genet Blau de Lleida, a l’avinguda Blondel, s’assembla aquests dies a un gran aquari, amb peixos de colors nadant per un fons de mar en el qual destaca un cofre del tresor. En aquest cas, un tresor literari: llibres en català. La singular escenografia comercial va ser distingida el cap de setmana passat per la Setmana del Llibre en Català en la tercera edició del concurs d’aparadors de llibreries organitzat en el marc del certamen. Mig centenar de llibreries de tot Catalunya van participar enviant a la Setmana del Llibre les fotografies dels seus respectius muntatges. El jurat va atorgar un primer premi (un viatge de cap de setmana per a dos persones a Viena) per unanimitat a la llibreria Abacus de Terrassa, però no van voler passar l’oportunitat de distingir amb un accèssit (un val de viatge per 500 euros) a la llibreria lleidatana per “la seua originalitat, creativitat i dinamisme i la capacitat de crear expectativa i comunicar”.

Mertxe París, editora de Mosaics Llibres i responsable del local des de fa un any, es va mostrar encantada amb aquest “reconeixement a una petita llibreria i a una decoració que va requerir de molt de treball, fins i tot amb els peixos cosits i elaborats a mà”. París va revelar que “no m’agrada gens el mar, però la idea era donar valor a la Setmana del Llibre en Català com si fos un tresor i, és clar, el tresor es troba al fons del mar”. París també va valorar de forma positiva la iniciativa del concurs, “una manera original d’implicar al territori més enllà de la Setmana del Llibre que se celebra a Barcelona”.

A punt de fer els vint anys

El Genet Blau va obrir les portes a l’avinguda Blondel l’any 2000 com a llibreria d’ocasió. Cap al 2005 va ampliar els seus fons amb llibres infantils i juvenils. Des del juliol del 2018, Mertxe París és al capdavant del local, juntament amb la llibretera Marina Guillén. La llibreria està centrada en literatura il·lustrada –llibres i àlbums per a tota la família–, amb un programa regular d’activitats d’animació lectora tant per a famílies com per a escoles. Al concurs d’aparadors també van participar les llibreries La Singratalla de Tremp i L’Argonauta de Balaguer.

tracking