SEGRE

ARQUEOLOGIA HISTÒRIA

Objectiu: trobar la 'gran capital' dels ilergets

Es reprenen les excavacions al Molí de l’Espígol de Tornabous

Els dies 5 i 6 d’octubre el jaciment celebrarà el XIX Cap de Setmana Ibèric.

Els dies 5 i 6 d’octubre el jaciment celebrarà el XIX Cap de Setmana Ibèric.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu d’Arqueologia de Catalunya, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC), reprendrà les excavacions al Molí de l’Espígol de Tornabous durant el 2020, per un termini de quatre anys i amb un pressupost de prop de 50.000 euros finançats per la Generalitat. Un dels principals objectius d’aquest nou projecte d’excavacions, que es reprèn després de més d’una dècada, és trobar les proves definitives per poder confirmar que es tractava de la gran capital dels ilergets, Athanàgia. Marina Miquel, responsable de l’àrea de monuments de l’ACdPC, va destacar ahir que es tracta d’un “projecte ambiciós d’investigació arqueològica que ha de donar a conèixer l’urbanisme de forma correcta i la importància real de la ciutat”, que en aquests moments compta amb un 25 per cent de la superfície descoberta.

Per la seua banda, el centre d’interpretació del jaciment del Molí de l’Espígol ha estrenat recentment una museïtzació actualitzada amb nous plafons que es complementen amb un audiovisual sobre Indíbil i Mandoni.

Coincidint amb el XIX Cap de Setmana Ibèric, els dies 5 i 6 d’octubre, s’organitzaran activitats al jaciment i l’ajuntament, una caminada. També oferiran visites al jaciment un dissabte de cada mes.

tracking