SEGRE

PATRIMONI CONVOCATÒRIA

Ruta del 'redescobriment' del romànic a la Vall de Boí

Activitat a peu per recrear la missió de l’Institut d’Estudis Catalans del 1907

Sant Climent el 1904, amb un retaule ocultant el Pantocràtor.

Sant Climent el 1904, amb un retaule ocultant el Pantocràtor.ARCHIVO COL·LEGI OFICIAL D’ARQUITECTES DE CATALUNYA

Creat:

Actualitzat:

El Centre del Romànic de la Vall de Boí ha organitzat per al pròxim 12 d’octubre una ruta per descobrir el romànic tal com ho van fer el 1907 els participants en la missió arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Dirigida per l’arquitecte, historiador de l’art, arqueòleg i polític Josep Puig i Cadafalch, aquella expedició va donar com a fruit el primer inventari i documentació exhaustiva del conjunt d’esglésies que, gairebé un segle més tard, el desembre de l’any 2000, va ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco. La missió de Puig i Cadafalch va seguir els passos i estudis que tres anys abans, el 1904, havia iniciat el també arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

En una època en què els automòbils no funcionaven al Pirineu, les mules van ser l’únic mitjà de transport en una expedició que va arribar al balneari de Caldes de Boí des d’Aran, travessant un port de muntanya de 2.500 metres.

Una activitat de senderisme interpretatiu prevista el 12 d’octubre d’Erill la Vall a Boí i Taüll

La ruta del redescobriment proposada pel Centre del Romànic no serà tan dura: el punt de trobada serà a les 10.00 hores a l’església de Santa Eulàlia d’Erill la Vall per seguir a peu cap a Boí i acabar a Taüll, en una excursió de baixa dificultat que durarà aproximadament tres hores i mitja i amb guia en català per recordar per on van passar i què van descobrir els pioners del romànic. La ruta inclourà les visites a les esglésies de Santa Eulàlia, Sant Joan de Boí i Sant Climent de Taüll, amb el videomàping inclòs. Els que ho sol·licitin disposaran de servei gratuït de taxi des de Taüll per tornar a Erill la Vall. La inscripció és gratuïta encara que es requereix reserva prèvia al Centre del Romànic (telèfon 973 69 67 15 o al correu info@centreromanic.com).

tracking