SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ARTISTES

Un clown lleidatà de 16 anys: "Ser pallasso es porta a l'ADN"

El clown lleidatà Tortelini debuta diumenge a la capital a la Mostra d’Arts Escèniques de Lleida || Amb 16 anys, és un dels més joves de Catalunya

El pallasso Tortelini durant una de les actuacions.

El pallasso Tortelini durant una de les actuacions.M.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ser un pallasso no és un somni ni tampoc una passió. Es porta a l’ADN.” Així de contundent es va mostrar el lleidatà Marc Gonzàlez –Tortelini– ahir a SEGRE. Aquest clown de setze anys, probablement el més jove de Catalunya, debutarà aquest diumenge a la capital del Segrià amb motiu de la Mostra d’Arts Escèniques de Lleida. I ho farà presentant a les 12.00 hores al Teatre de l’Escorxador (6 €) Als núvols, un espectacle “per a tots els públics”, dirigit per Magí Valls, que amaga “un missatge preciós”. “Parla sobre ser un mateix i lluitar pels teus propis somnis. Per molts obstacles que et posi la vida, cal persistir”, va subratllar el jove clown. Aquesta és, d’alguna manera, la història de la seua vida. El lleidatà va saber des de petit que les arts escèniques eren el seu fort. Tanmateix, no va ser fins als 8 anys quan es va adonar del pallasso que portava a dins. “Vaig veure Tortell Poltrona per TV3 i em va fascinar. En aquell moment ho vaig saber”, va explicar. Tant li va commoure que va decidir, anys més tard, retre-li homenatge amb el seu nom artístic.

Però el camí no va ser de roses. Va començar actuant al carrer, on veia que molts no se’l prenien seriosament. Més tard, en festes de comunions cobrant molt poc. Ara, amb setze anys, ja ha estrenat el primer espectacle, que ha portat a diversos municipis lleidatans. Entre els seus mestres es troben el showman de Ponent Ferran Aixalà o Jango Edwards, tota una eminència en el món dels pallassos.

tracking