SEGRE

MÚSICA NOVETAT

Manel publica el seu eclèctic cinquè disc, 'Per la bona gent'

El quartet Manel, ahir mostrant el vinil de ‘Per la bona gent’.

El quartet Manel, ahir mostrant el vinil de ‘Per la bona gent’.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El quartet barceloní Manel va publicar ahir divendres el cinquè disc, Per la bona gent, el més eclèctic dels seus àlbums i amb una aposta estètica pels sàmplers, amb els quals versiona clàssics catalans com Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Els Pets, Gato Pérez i Maria Cinta, en un collage que juga amb l’electrònica i les músiques urbanes.

En aquest sentit, un dels components del quartet, Guillem Gisbert, va assenyalar que “no estem lligats a cap gènere concret. Al principi ens van posar l’etiqueta indie folk i ara ens volen posar la d’electrònics, però mai hem sigut un grup de folk i definitivament no som un grup d’electrònica, sinó que som Manel i ens nodrim de molts gèneres; i cada vegada més, perquè anem escoltant coses i ens anem interessant per altres estils, de manera que s’amplia el ventall”.

Malgrat l’evolució sonora, el baixista del grup, Martí Maymó, va assegurar que mantenen l’essència: “Tenim els mateixos complexos, les mateixes pors i les mateixes ganes de tirar endavant de fa una dècada.” La presentació de l’àlbum en concert a Catalunya tindrà lloc el dia 16 de novembre al festival Cruïlla de Tardor i el grup actuarà a la Llotja de Lleida el 28 de desembre. S’ha de recordar que el videoclip del tema Per la bona gent es va gravar a l’agost a Lleida.

tracking