SEGRE

LITERATURA GUARDONS

El premi Jordi Pàmias, per a un poeta de Montblanc

L’onzena edició bat el rècord d’originals rebuts a concurs, 52

El guanyador, Josep Civit (3r per l’esquerra), al costat del poeta Jordi Pàmias ahir a Guissona.

El guanyador, Josep Civit (3r per l’esquerra), al costat del poeta Jordi Pàmias ahir a Guissona.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor i escriptor de Montblanc Josep Civit Mateu es va adjudicar ahir l’onzena edició del premi de poesia Jordi Pàmias de Guissona amb el poemari L’agulla al paller. Val a destacar que aquesta va ser l’edició amb més obres presentades a concurs, un total de 52. Albert Turull, president del jurat, va destacar que “l’obra guanyadora està escrita amb molt ofici i compta amb alguns poemes excepcionals que aconsegueixen emocionar”, alhora que va posar en relleu “la seua coherència, tots els poemes van cap a la mateixa direcció”. Per la seua part, el guanyador, amb una quinzena de premis literaris i altres tants llibres publicats, es va mostrar molt satisfet pel premi per la seua “alta dotació econòmica”, de 2.000 euros, i la publicació a Pagès Editors, “una editorial de prestigi”.

Civit també va mostrar entusiasme per haver guanyat un premi que honora la figura de Jordi Pàmias, al qual va descriure com “un poeta referent, amb veu pròpia i que demostra que domina a la perfecció la seua eina: la llengua”. El guanyador va explicar que L’agulla al paller “és una reflexió madura sobre la consciència humana del pas del temps, a través d’una mirada apassionada i les eines de supervivència de cadascú, com la poesia”.

El jurat va fer constar un reconeixement especial, com a finalista, a l’obra titulada Canvi de mans. El poeta Jordi Pàmias, que va fer referència a la “difícil situació que viu Catalunya”, va destacar que “aquest acte em permet sentir-me més a prop de la gent de Guissona i de la Segarra”. Durant l’acte, musicat per Instants Musicals, es va presentar el llibre Lletres a Clara, de Josep Plana

Aspachs

, guanyador del premi l’any passat.

tracking