SEGRE

EXPOSICIONS ESTRENES

Art i cosmos s’uneixen a Àger

La pintora JuliaART exhibeix a l’observatori del Montsec una mostra sobre l’espai || Amb un total de tretze quadres hiperrealistes sobre astronomia

L’artista JuliaART exhibeix part de la seua obra al COU d’Àger.

L’artista JuliaART exhibeix part de la seua obra al COU d’Àger.PAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) d’Àger exhibeix des de dijous l’exposició El Cosmos es va fer art, de la pintora catalana JuliaART, especialitzada a donar forma a “la profunditat del cel, nebuloses, galàxies i planetes”. Així, l’observatori del Parc Astronòmic Montsec (PAM) lluirà fins al dia 4 de gener un total de tretze obres situades a la seua sala temporal, en substitució de la mostra dedicada a la professora, astrònoma i matemàtica Assumpció Català, que dóna nom a un dels telescopis del PAM. Salvador J. Ribas, director científic del parc, va posar de relleu el fet que “és la primera vegada que acollim una exposició temporal de perfil artístic, que combina pintura hiperrealista i astronomia a través de captures fotogràfiques del telescopi espacial Hubble”.

L’obra de JuliaART s’emmarca dins del moviment artístic Astroart, en el qual figuren altres artistes com l’espanyola Leonor Ana Hernández, la xilena Anima Hop (Silvana Zúñiga) o l’australiana Cathrin Machin, coneguda pels seus treballs per a la NASA. L’artista catalana ha exposat la seua obra al museu de Ciències Naturals de Granollers i a l’Splashdown Festival del CCCB de Barcelona. En aquest mateix lloc va ser on va conèixer Salvador Ribas i, després d’un segon encontre al COU, va sorgir la idea de fer la mostra.El Cosmos es va fer art s’afegeix així a l’oferta cultural del parc, que inclou també el Festival d’Astronomia del Montsec, que va celebrar la sisena edició l’octubre passat, i el cicle de concerts Música sota les estrelles. L’Últim Indie, àlter ego de l’exmembre d’Els Amics de les Arts Eduard Costa, acomiadarà l’actual edició d’aquest cicle musical el proper 23 de novembre presentant el seu projecte en solitari.

D’administrativa a ‘viatjar’ per l’espai a través de les seues creacionsJulia Moreno (Badalona, 1966), nom real de JuliaART, va canviar l’administració per l’art l’any 2015 quan va decidir dedicar-se íntegrament a la pintura, encara que no va ser fins que va donar forma al seu primer “cel nocturn” quan es va replantejar el que volia transmetre. “Vaig començar a buscar astrofotografies de nebuloses, estrelles, galàxies i em vaig informar sobre els observatoris i la NASA fins que em vaig submergir en el més profund del cosmos”, va explicar. “Així va ser com va començar el viatge”, va dir. A la seua obra, d’unes 200 peces, JuliaART utilitza indistintament pinzell i dits. La primera estrella sobre tela va ser la V-838 i la nebulosa favorita és Orió M42, i explica que durant aquestes dates s’aixeca cada matí a les 06.00 per contemplar-la. Actualment, les seues pintures són requerides per associacions i entitats astronòmiques de tot l’Estat.

tracking