SEGRE

POLÍTICA CULTURAL URBANISME

El claustre de Racionero continuarà obert

L’ajuntament de la Seu anuncia l’obertura durant tot l’any d’aquest element del patrimoni cultural || Després de superar la ‘prova’ de civisme durant l’estiu passat

Visitants el 19 de juliol passat, el primer dia de reobertura del claustre després de tres anys tancat.

Visitants el 19 de juliol passat, el primer dia de reobertura del claustre després de tres anys tancat.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va anunciar ahir que ha decidit mantenir obert el claustre modern del Parc del Valira –dissenyat per l’escriptor, economista i urbanista de la Seu Luis Racionero i inaugurat el 1990– després que la prova pilot realitzada durant l’estiu passat obtingués “una bona acceptació per part de veïns i visitants”, així com per “la correcta utilització d’aquest espai públic”, segons va confirmar la Policia Municipal. Val a recordar que el claustre, de lliure accés públic, va ser tancat el 2016 com a solució als problemes d’incivisme detectats durant els anys anteriors, sobretot pintades a les pedres dels murs i la celebració de festes de botellón.

El 19 de juliol passat es va reobrir el recinte al públic només durant un parell de mesos en un període probatori, amb la policia municipal obrint i tancant cada dia l’accés a aquest espai del patrimoni arquitectònic de la ciutat. A partir d’ara, els visitants podran continuar gaudint del conegut popularment com claustre de Racionero en horari d’hivern, de 10.00 a 18.00 hores, de dilluns a diumenge, amb el mateix funcionament que es va dur a terme durant els mesos d’estiu. O sigui, les portes del claustre les obrirà i tancarà la policia municipal i seran els agents els que passaran pel recinte en diverses ocasions al llarg del dia per vigilar-lo.

Als capitells del claustre, Racionero va recrear figures de personatges famosos del segle XX, des d’actors a científics, religiosos i futbolistes, així com també polítics i dictadors (Franco, Mussolini, Hitler i Stalin), que en el seu dia van aixecar polèmica política i debats ciutadans.

tracking