SEGRE

POLÍTICA CULTURAL MUSEUS

En Comú Podem reclama més suport al Museu de Guissona

Amb una proposta al Govern de Catalunya

La diputada Conchi Abellán, firmant el llibre de visitants.

La diputada Conchi Abellán, firmant el llibre de visitants.ECP TERRES DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari En Comú Podem ha presentat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució per donar suport al “desenvolupament” del Museu Arqueològic de Guissona, arran de la visita dels diputats Jaume Moya i Conchi Abellán a l’equipament de la Segarra.

Durant la visita, tots dos es van reunir amb el director del museu, David Castellana, per conèixer les necessitats, idees i projectes vinculats al Parc Arqueològic de Iesso, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (Bcin) el 1995 i inscrit en el Registre de Museus Catalans, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i l’Arqueoxarxa. “Entenem que la Generalitat, així com les institucions públiques, s’ha d’implicar amb un Bcin com aquest per garantir el progrés i la materialització de tot el seu potencial institucional i arqueològic”, va assenyalar Abellán. El grup té previst defensar la proposta en la pròxima comissió de Cultura del Parlament i espera rebre el suport dels altres partits.

La xifra de visitants, prop dels 10.000 anuals, situa el Museu de Guissona com un dels principals actius patrimonials de Ponent.

tracking