SEGRE

CINE GUARDONSMILLOR PEL·LÍCULAMILLOR DIRECTORDIRECCIÓ FOTOGRAFIAMILLOR ACTORMILLOR ACTRIUMILLOR GUIONISTAMILLOR FILM ANIMACIÓMILLOR DOCUMENTALMILLOR COMÈDIAMILLOR CURTMETRATGE

'La favorita' fa honor al seu nom a Europa

El film de Yorgos Lanthimos conquereix els principals premis de l’Acadèmia, inclòs a millor pel·lícula || L’espanyol Antonio Banderas, millor actor, únic reconeixement a ‘Dolor y gloria’

Antonio Banderas va fer una connexió en directe des de Màlaga amb Berlín per agrair el premi.

Antonio Banderas va fer una connexió en directe des de Màlaga amb Berlín per agrair el premi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pel·lícula La favorita, del cineasta grec Yorgos Lanthimos, va fer ahir honor al seu nom i va arrasar a la gala dels Premis de Cine Europeus celebrada a Berlín, en què es va endur els principals guardons del certamen: a millor pel·lícula, millor comèdia, millor director, millor direcció de fotografia i millor actriu, per a la britànica Olivia Colman en el paper d’Anna de Gran Bretanya. Aquests premis serveixen de reconeixement a la curta carrera d’un cineasta al qual s’ha de tenir molt en compte, que es va donar a conèixer el 2012 amb Canino i que des d’aleshores no ha deixat de sorprendre i captivar el públic amb films com Llagosta (2015) i El sacrificio de un ciervo sagrado (2017).

Una altra de les favorites de la nit, l’espanyola Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, va haver de conformar-se amb el premi a millor actor, que va anar a parar a mans d’Antonio Banderas. En connexió en directe des de Màlaga, l’actor espanyol va donar les gràcies a l’Acadèmia i es va disculpar per no ser a Berlín per recollir el premi. El malagueny va aprofitar per desfer-se en elogis cap a Almodóvar, del qual va dir que és “un miracle” que va ocórrer a la seua vida i que protagonitzar Dolor y gloria va ser un dels moments “més increïbles” de la seua carrera.

La producció espanyola Buñuel en el laberinto de las tortugas, cinta d’animació de Salvador Simó que es va estrenar a la darrera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, va obtenir el premi a millor pel·lícula d’animació.

Antonio Banderas va fer una connexió en directe des de Màlaga amb Berlín per agrair el premi.

Antonio Banderas va fer una connexió en directe des de Màlaga amb Berlín per agrair el premi.EFE

tracking