SEGRE

LITERATURA INICIATIVES

La Seu també llegeix en lusità

La biblioteca Sant Agustí de la capital de l’Alt Urgell estrena un club de lectura en portuguès || Dirigit per Gonçalo Moura

Una de les reunions dels vuit participants a la biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

Una de les reunions dels vuit participants a la biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.BIBLIOTECA SANT AGUSTÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ha estrenat aquesta setmana un grup de lectura amb la implicació d’un professor de portuguès que imparteix classes en diferents centres educatius de la ciutat. Es tracta de Gonçalo Moura Coimbra, que ha arribat aquest curs escolar a la capital de l’Alt Urgell becat per l’Institut Camoes, centre que treballa per a la promoció de la cultura i la llengua portugueses. Les sessions de lectura, que se celebraran una vegada al mes i en dilluns fins al juny, estaran conduïdes en castellà i es llegiran obres d’autors lusitans en català i castellà.

El grup participant està format per vuit veïns de la ciutat, alguns dels quals portuguesos, a qui es va entregar Ensayo sobre la ceguera, de José Saramago, que és el primer llibre que treballaran. A part del Premi Nobel de Literatura, els alumnes del club llegiran també Capitanes de la arena, de Jorge Amado; En el culo del mundo, d’António Lobo Antunes; El alienista, de Joaquim Maria Machado de Assis, o Tierra sonámbula, de Mia Couto. Activitats com aquesta tenen com a objectiu promocionar i donar a conèixer la cultura d’una comunitat, la lusitana, present des de fa dècades a la capital de l’Alt Urgell.

tracking