SEGRE

Cultura

Lambán afirma que era "previsible" que el Bisbat de Lleida decidís recórrer la devolució dels 111 béns

Ha participat en el Consell de Govern convocat a la localitat amb motiu del naixement del X Comte d’Aranda

Lambán diu nazi a Torra i demana a l'Estat que

Lambán diu nazi a Torra i demana a l'Estat que "torni Catalunya" i actuïEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, ha afirmat que era "previsible" que el Bisbat de Lleida prengués la decisió de recórrer l’ordre del Jutjat de Primera Instància número 1 de Barbastre que demana la devolució immediata dels 111 béns d’art sacre de les parròquies aragoneses que es troben dipositats al Museu Diocesà i Comarcal de Lleida.

Lambán ha agregat, en declaracions als mitjans de comunicació aquest dijous a Siétamo on ha participat en el Consell de Govern convocat a la localitat amb motiu del naixement del X Comte d’Aranda, que "per a això estan les lleis i per a això estan els jutges".

"Nosaltres respectem les sentències, sens dubte ajudarem amb els nostres lletrats a la posició del Bisbat --de Barbastre-Montsó-- perquè com abans hi hagi una sentència firmi. Però és obvi, ja ho sabíem quan la vam conèixer fa pocs dies que no anava a ser una sentència que s’executés sense més ni més, que el recorregut a través dels jutjats anava a ser llarg, com ja sabem que passa en aquestes circumstàncies".

Tanmateix, Lambán s’ha mostrat "absolutament convençut" que "al final totes aquestes obres estaran o al Museu de Barbastre o a les successives esglésies d’on en el seu dia van sortir".

tracking