SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CONFERÈNCIA

Tresserras augura a l'IEI un altre salt en l'evolució humana

Lliçó de l’exconseller de Cultura per obrir el curs acadèmic de la institució

Ardanuy, Tresserras, Talarn i Rufach, minuts abans de la lliçó inaugural del curs acadèmic de l’IEI.

Ardanuy, Tresserras, Talarn i Rufach, minuts abans de la lliçó inaugural del curs acadèmic de l’IEI.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor en Ciències de la Informació i exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras va oferir ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs una visió sobre un futur cada vegada més proper, en el qual “els humans comptarem cada dia amb més dispositius per ampliar la nostra capacitat sensorial d’experimentar la realitat, tan plens de pròtesis que serem ciberhumans amb dispositius adaptats al cos”. La clau, va alertar Tresserras, serà “trobar les interfícies per connectar les nostres ments i la intel·ligència artificial i si aquestes memòries externes ens permetran especialitzar les nostres ments, cosa que donaria pas a un nou salt evolutiu de la humanitat”.

Amb més de dos mesos de retard, l’exconseller de Cultura va impartir la lliçó inaugural del nou curs acadèmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Els successos polítics del mes d’octubre, amb sentència del procès inclosa, a més dels canvis en l’IEI fruit de les últimes eleccions municipals, amb nou director, Joanjo Ardanuy, i nova vicepresidenta de la institució, Estefania Rufach, van acabar situant aquesta lliçó magistral de Tresserras en portes del Nadal i a una hora singular, les 12 del migdia.

Per la seua banda, el professor de Ciències de la Comunicació en la Universitat Autònoma de Barcelona també va lamentar “la paradoxa que vivim avui dia, en un món en el qual s’ha fet un salt espectacular a nivell quantitatiu en la informació que disposem respecte a èpoques en les quals conèixer era una quimera, però resulta que en realitat no sabem més del que passa al món que abans”.

Referent també lluny de Lleida

El president de la Diputació i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Talarn, va expressar entre els reptes de la institució ser un referent cultural també a la resta de territoris de parla catalana, incentivar la creació literària i artística d’autors de Ponent i fer accessibles al màxim els fons bibliogràfics i arxivístics a través de les xarxes. Talarn va afirmar que “el 2020 reformarem els estatuts, potenciarem la transparència en la gestió i adjudicació d’ajuts públics i recuperarem la segona planta de l’edifici per a serveis tècniques avui a la Caparrella”.

tracking