SEGRE

CINE TURISME

Luke Skywalker, nascut a Tunísia i Darth Vader es va casar a Itàlia

El lleidatà Jaume Palau documenta en un llibre els escenaris d’‘Star Wars’

El diplomat en Turisme Jaume Palau acaba de publicar ‘Set Wars. Viaje a una galaxia no tan lejana...’

El diplomat en Turisme Jaume Palau acaba de publicar ‘Set Wars. Viaje a una galaxia no tan lejana...’ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luke Skywalker va créixer en un habitatge subterrani d’origen berber a Tunísia i no a la Granja d’Humitat dels Lars del llunyà planeta Tatooine. Aquesta és una de les curioses dades que es desprenen del nou llibre sobre turisme cinematogràfic Set Wars. Viaje a una galaxia no tan lejana..., que recorre els escenaris on es van rodar els sis primers episodis de la popular saga de ciència-ficció i aventures dirigits per George Lucas. L’autor, Jaume Palau (Golmés, 1977), reivindica així aquest tipus de turisme relacionat amb el cine i les sèries a través de Star Wars, “un univers que va marcar la meua infància”, va explicar ahir el lleidatà en una entrevista concedida a SEGRE. Es tracta de la quarta guia creada per Palau, que ja va documentar en un llibre els sets de rodatge de les pel·lícules de l’agent James Bond (Licencia para viajar, 2015), i en dos més els de la popular sèrie d’HBO Joc de Trons (De vacaciones por los Siete Reinos, Vol. I i II, 2017/2019).

Aquesta nova entrega galàctica, que ha arribat recentment a les llibreries amb motiu de l’estrena de l’últim episodi de la saga, descobreix alguns dels escenaris dels sis primers films disseminats per tot el món, des de Tunísia fins a Tailàndia, passant per Itàlia. En aquest país es troba l’enclavament que l’autor situa en primera posició del seu top personal: el llac de Como, un paradís de colors verds i blaus a uns vuitanta quilòmetres de Milà on es van casar Anakin Skywalker i Padmé Amidala a la ficció. Segons Palau, al balcó on es va gravar aquesta escena, amb el llac i les muntanyes de fons, “els fans de la saga poden sentir-se dins de la pel·lícula”.

Uns vuitanta milions de persones viatgen a l’any motivades per descobrir escenaris de pel·lícules

Després de publicar Set Wars, el quart llibre, Palau ja pensa en el pròxim, que es preveu que surti a la llum durant el 2020 sota l’editorial madrilenya La Librería. “Serà un recorregut pels principals sets de rodatge espanyols des dels cinquanta fins a l’actualitat”, va avançar el lleidatà, que va afegir que “documentar aquests escenaris incrementa molt el turisme a la zona”. De fet, “uns 80 milions de persones viatgen a l’any atretes per aquests enclavaments”, va subratllar.

tracking