SEGRE

CREACIÓ EXPOSICIÓ

Eines amb molt art

L’Aparador de la Seu exhibeix una mostra col·lectiva en la qual el nexe són unes tenalles || Fins al 27 de febrer amb obres de 32 artistes de l’Alt Urgell

Alguns dels artistes participants en la mostra col·lectiva de L’Aparador mostren les obres.

Alguns dels artistes participants en la mostra col·lectiva de L’Aparador mostren les obres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espai d’expressió artística L’Aparador, ubicat a la plaça del Carme de la Seu d’Urgell, exposa fins al pròxim 27 de febrer les creacions de 32 artistes de la capital pirinenca i de municipis del voltant fetes a partir d’unes tenalles de l’antiga ferreteria Mallol. Utilitzar aquesta eina com a centre de la creació artística, ja sigui integrant-la físicament, fotografiant-la amb altres objectes o pintant-la, és l’objectiu d’aquesta exposició col·lectiva, que forma part així mateix d’una iniciativa que va nàixer fa nou anys per cridar l’atenció de les persones que passaven per davant de la històrica ferreteria durant les festes nadalenques.

Ara, a falta d’un any per commemorar el desè aniversari, L’Aparador es proposa reunir el màxim d’obres que s’han exhibit al llarg de la dècada en una mostra especial prevista per a l’estiu del 2021.

Tot es remunta a l’any 2011, quan el propietari de l’antiga ferreteria Mallol, Santiago Mallol, va creure que seria interessant que alguns excedents d’estoc, com per exemple soles de sabata, podrien servir com a material als alumnes de l’Escola Municipal d’Art de la ciutat, idea que va entusiasmar el mateix centre.

Una ferreteria compromesa amb l’art fins al final Les primeres exposicions fetes amb objectes de la ferreteria es van instal·lar al mateix aparador de l’establiment, que va tancar les portes l’any 2017. La mostra s’organitzava tradicionalment per Nadal, prenent com a base elements quotidians. Avui dia encara conserva el magatzem, on alguns dels artistes van anar a escollir la peça que han utilitzat aquest any.

Alguns dels artistes participants en la mostra col·lectiva de L’Aparador mostren les obres.

Alguns dels artistes participants en la mostra col·lectiva de L’Aparador mostren les obres.ACN

tracking