SEGRE

MÚSICA MEMÒRIES

La germana de Lennon acusa Yoko Ono de “controladora”

Julia Baird relata a ‘Imagine this’ les seues vivències amb el beatle

La viuda de Lennon, Yoko Ono, en un concert homenatge al músic de Liverpool al Japó.

La viuda de Lennon, Yoko Ono, en un concert homenatge al músic de Liverpool al Japó.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julia Baird, germana del britànic John Lennon, ha publicat les seues memòries en espanyol a Imagine this (Teófilo Edicions), un llibre en el qual explica les seues vivències des de la infantesa amb el músic de Liverpool –germà per part de mare, Julia Lennon– i també els moments posteriors en què el beatle ja havia assolit la fama. En aquell temps, Lennon estava casat amb la japonesa Yoko Ono, una relació sobre la qual Baird reflexiona en diversos capítols.

“Em semblava que ella li controlava la vida i igualment ell semblava que l’hi estava permetent”, detalla Baird al llibre. “Quan John em trucava, jo sempre hi era. Quan jo li trucava, tanmateix, no sempre podia parlar amb ell. Yoko contestava sovint. I a mesura que va anar passant el temps i les seues trucades van parar, ens resultava impossible localitzar-lo. De fet, em preguntava: John agafava alguna vegada el telèfon a la seua pròpia casa o Yoko es passejava amb ell a la butxaca?”, narra la britànica sobre la impossibilitat de parlar amb el seu germà.

Durant la presentació del llibre ahir a Madrid, Baird va explicar l’origen del text, un documental emès per la BBC sobre John Lennon en el qual s’explicaven “detalls que mai havien passat”. “Vaig trucar al productor i li vaig dir que aquest documental era pura fantasia, però no em va creure i em va penjar”, va criticar. És per això que es va adreçar l’endemà a l’editor del diari més important de Liverpool i li va oferir la seua “pròpia versió”.

tracking