SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Obres urgents a Sant Llorenç

Al detectar-se en una “revisió rutinària” el deteriorament de l’arc del cor || La setmana que ve començaran els treballs al temple, que continua obert

L’arc inferior del cor del temple es troba des d’ahir al matí apuntalat per seguretat i s’ha restringit l’accés a la zona.

L’arc inferior del cor del temple es troba des d’ahir al matí apuntalat per seguretat i s’ha restringit l’accés a la zona.LLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona posterior de l’església Sant Llorenç de Lleida es va acordonar ahir a causa de deficiències a l’arc inferior del cor del temple, cosa que va obligar a apuntalar-lo en diversos trams per evitar possibles despreniments. El motiu és el deteriorament de les juntes del mateix arc, detectat en una revisió rutinària de l’arquitecte tècnic del bisbat de Lleida, Joan Agelet. Es tracta d’una “mesura de precaució” fins que els operaris intervinguin al temple romànic i “segellin de nou aquestes juntes amb morter”, van informar fonts del bisbat ahir SEGRE. Està previst que els treballs s’iniciïn a començaments d’aquesta setmana vinent i acabin d’aquí a “uns quants dies”, van assegurar des de l’òrgan eclesiàstic.

Per la seua banda, la tercera catedral de Lleida seguirà oberta al públic i les activitats i misses se celebraran amb normalitat, tot i que amb una zona acordonada per seguretat i “perquè els operaris puguin treballar còmodament”, van afegir les mateixes fonts.

El 2015 el temple va canviar la il·luminació per un modern sistema que va costar uns 150.000 euros

Encara que el campanar de Sant Llorenç es va restaurar el 2002, la resta del temple no ha rebut el mateix favor i necessita una restauració urgent que, com ja va publicar aquest diari fa uns anys, tindria un valor de més d’un milió d’euros. De fet, l’última gran reforma que s’hi va fer va ser la instal·lació d’un modern sistema d’il·luminació, el 2015, que va costar prop de 150.000 euros.

L’església de Sant Llorenç, temple romànic amb acabats gòtics edificat entre els segles XII i XV, és una de les joies arquitectòniques de Lleida que allotja un dels conjunts escultòrics del gòtic més importants de Catalunya i que es va declarar Bé d’Interès Cultural el 1931. Així mateix, va exercir durant noranta anys com a catedral de la capital del Segrià.

tracking