SEGRE

CINE ÒBITS

Hollywood plora Kirk Douglas

La indústria cinematogràfica dels EUA va acomiadar ahir l’última icona de la seua època daurada || Conegut pels papers a ‘Espàrtac’ i ‘Camins de glòria’

El passeig de la fama de Hollywood, ahir de dol per la seua mort.

El passeig de la fama de Hollywood, ahir de dol per la seua mort.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort de Kirk Douglas dimecres als 103 anys ha deixat Hollywood orfe d’una de les seues llegendes més grans. Ell és el penúltim supervivent de la seua època daurada (vegeu el desglossament), aquella que el va convertir en una icona que ahir recordaven directors, intèrprets, estudis i altres institucions del món del cine. Des de celebritats de la seua mateixa família, com el seu fill Michael Douglas i la seua nora Catherine Zeta-Jones, a cineastes de la talla de Steven Spielberg o institucions com l’Acadèmia de Hollywood van voler retre homenatge a l’actor, que va ser un referent per a tota una generació dins i fora de la gran pantalla. “Adéu a una llegenda de Hollywood”, va escriure l’Acadèmia als seus perfils oficials, amb una fotografia de Douglas a Espàrtac (1960) i una cita de l’intèrpret en la qual parlava sobre la seua passió per l’actuació.

La mala notícia va arribar, precisament, quatre dies abans que aquesta institució entregui els prestigiosos Oscars, uns premis que Issur Danielovitch Demsky –aquest era el seu nom real– mai no va aconseguir guanyar com a actor però que li van retre homenatge el 1996 amb una estatueta honorífica.

Després de l’emotiva publicació de comiat que li va dedicar el seu fill Michael (vegeu SEGRE de dijous), ahir va ser la seua nora, la també actriu Catherine Zeta-Jones, qui li deia “t’estimaré la resta de la meua vida, ja et trobo a faltar”, amb una foto en què apareix fent-li un petó. El mateix Spielberg queia rendit als peus de Douglas assegurant sentir-se “honrat per haver estat una petita part dels seus últims 45 anys”. “Enyoraré les notes escrites a mà, les cartes i els consells paterns. La seua saviesa i coratge són suficients per inspirar-me la resta de la meua vida”, va afegir el cineasta.

tracking