SEGRE

MÚSICA EFEMÈRIDE

Una Escolania amb llum pròpia

Els cantaires de Montserrat obren els actes dels 50 anys de la Coral Infantil Nova Cervera || Ple a l’església de Santa Maria

Els cantaires de l’Escolania de Montserrat, dirigida per Llorenç Castelló, ahir durant el concert.

Els cantaires de l’Escolania de Montserrat, dirigida per Llorenç Castelló, ahir durant el concert.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Santa Maria de Cervera es va omplir ahir a la nit fins a la bandera amb el concert que va oferir l’Escolania de Montserrat, un dels cors de veus blanques més antics d’Europa, compost per mig centenar de nens d’entre 9 i 14 anys, dels quals tres són de Ponent: el Pau, de Lleida; i els germans Ramon i Miquel, de Tàrrega.

Un dels moments més emotius de la vetllada va ser quan va pujar a l’escenari –l’altar del temple gòtic– el grup de més edat de la Coral Infantil Nova Cervera, que va interpretar al costat dels cantaires del monestir català Nigra Sum, de Pau Casals. El concert, que va estar emmarcat en la festa major del Santíssim Misteri, va servir per donar el tret de sortida als actes de celebració del cinquantè aniversari de la coral infantil local, que es commemorarà durant tot l’any. L’entitat està formada per 165 cantaires d’entre 3 i 17 anys distribuïts en set grups corals.

El reconegut cor de veus blanques del monestir compta amb tres nens de Ponent

Per la seua part, el director de l’Escolania de Montserrat, Llorenç Castelló, va agrair al públic de Cervera l’assistència al concert i va dir que per als seus petits intèrprets, encara que canten dos vegades al dia, “veure que tanta gent aprecia el seu treball els continua agradant”.

tracking